Amerikaanse New England Clam Chowder (Dikke Mosselsoep)
De New England Clam Chowder, een klassieke Amerikaanse zeevruchtensoep, is een rijk en romig gerecht dat perfect is voor koude dagen. Dit recept, dat afkomstig is uit de noordoostelijke regio van de Verenigde Staten, staat bekend om zijn dikke, romige structuur en de overvloed aan mosselen. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat een ware traktatie is voor liefhebbers van zeevruchten.
15 – 30 min
Makkelijk
Diner
Aantal personen:
Benodigdheden:
1 kilo verse mosselen
2 eetlepels boter
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
1 laurierblad
1 theelepel tijm
1 liter visbouillon
250 ml slagroom
Zout en peper naar smaak
Versgehakte peterselie voor garnering
Alternatieve ingrediënten:
Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de aardappelen, laurierblad, tijm, visbouillon, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat het 15 minuten sudderen.
Voeg de mosselen toe en kook ze tot ze open gaan, ongeveer 5-10 minuten. Verwijder de mosselen die niet openen.
Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
Gereedschappen:
Tips voor het koken
Gebruik verse mosselen voor de beste smaak.
Verwijder altijd de mosselen die niet openen na het koken, deze zijn niet goed en kunnen ziekte veroorzaken.
Serveertips
Serveer de New England Clam Chowder met knapperig, vers brood en een frisse salade. Voor een perfecte wijncombinatie, kies een witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingsinformatie
Per portie: 400 calorieën, 20g vet, 30g koolhydraten, 25g eiwit.
Samenvatting
De Amerikaanse New England Clam Chowder is een romige, vullende zeevruchtensoep die perfect is voor koude dagen. Dit eenvoudige recept, gemaakt met verse mosselen, aardappelen en slagroom, is een ware traktatie voor zeevruchtliefhebbers. Het kan worden aangepast aan verschillende diëten met enkele eenvoudige vervangingen. Serveer het met vers brood en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Geschiedenis
Emma
Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!