Bara met Pittige Chutney

Bara is een traditioneel Surinaams gerecht dat vaak wordt geserveerd als snack of voorgerecht. Het is een soort donut gemaakt van deeg en linzen, gefrituurd tot een gouden perfectie. De pittige chutney, gemaakt van tamarinde en hete pepers, voegt een heerlijke kick toe aan dit gerecht. Deze combinatie van zoet, zuur, zout en pittig maakt Bara met Pittige Chutney een onweerstaanbare traktatie.

>60 min

Gemiddeld

Snacks

Benodigdheden:

  • Volgorde Bara:
  • 1 kopje gespleten urad dal (zwarte linzen)
  • 2 kopjes water
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • Olie om te frituren
  • Volgorde de Pittige Chutney:
  • 1 kopje tamarinde pulp
  • 1/2 kopje suiker
  • 2 hete pepers
  • 1 theelepel zout

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Week de urad dal 4 uur lang in water. Giet af en maal tot een gladde pasta.
  2. Voeg komijnzaad, kurkuma en zout toe aan de pasta en meng goed.
  3. Verhit de olie in een pan. Maak kleine platte schijfjes van de pasta en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
  4. Voor de chutney, combineer de tamarinde pulp, suiker, hete pepers en zout in een blender en pureer tot een gladde saus.
  5. Serveer de Bara warm met de pittige chutney aan de zijkant.

Tips voor het koken

  • Zorg ervoor dat de olie heet genoeg is voordat je de bara frituurt om te voorkomen dat ze te vet worden.
  • Pas de hoeveelheid suiker en peper in de chutney aan naar smaak.

Serveeradvies

Bara met Pittige Chutney is perfect als snack of voorgerecht. Het kan ook worden geserveerd met een koud biertje of een glas witte wijn.

Samenvatting

Bara met Pittige Chutney is een traditioneel Surinaams gerecht dat zowel heerlijk als voedzaam is. De bara, gemaakt van linzen en specerijen, wordt gefrituurd tot een gouden perfectie, terwijl de chutney, gemaakt van tamarinde en hete pepers, zorgt voor een pittige kick. Deze combinatie van zoet, zuur, zout en pittig maakt dit gerecht een onweerstaanbare traktatie. Het is perfect als snack of voorgerecht en kan worden geserveerd met een koud biertje of een glas witte wijn.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!