Boerenkoolstamppot met Rookworst

Boerenkoolstamppot met rookworst is een traditioneel Nederlands gerecht dat vooral in de wintermaanden veel wordt gegeten. Het is een hartverwarmende maaltijd die je van binnen uit verwarmt op koude dagen. De combinatie van de zachte aardappelpuree, de knapperige boerenkool en de rokerige worst maakt dit gerecht tot een favoriet van velen.

15 – 30 min

Gemiddeld

Diner

Benodigdheden:

 • 1 kilo kruimige aardappelen
 • 500 gram gesneden boerenkool
 • 1 rookworst
 • 100 ml melk
 • 50 gram roomboter
 • Zout en peper naar smaak
 • Mosterd voor serveren

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

 1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
 2. Doe de aardappelen en boerenkool in een grote pan, voeg water toe tot alles net onder staat en kook dit in ongeveer 20 minuten gaar.
 3. Verwarm de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
 4. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze tot een puree met de melk en boter.
 5. Breng op smaak met zout en peper.
 6. Serveer de stamppot met de rookworst en een lepel mosterd.

Tips voor het koken

 • Voor een extra romige stamppot, voeg een scheutje room toe tijdens het stampen.
 • Voor een extra rokerige smaak, rooster de boerenkool eerst in de oven voordat je het toevoegt aan de stamppot.

Serveeradvies

Serveer de boerenkoolstamppot met rookworst met een frisse salade aan de zijkant om de maaltijd wat lichter te maken. Een glas robuuste rode wijn past goed bij de rokerige smaken van dit gerecht.

Samenvatting

Boerenkoolstamppot met rookworst is een heerlijk Nederlands wintergerecht. Het is een eenvoudig te bereiden maaltijd die je van binnen uit verwarmt op koude dagen. Dit gerecht is gemakkelijk aan te passen aan verschillende dieetwensen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke maaltijd. Geniet van de traditionele smaken van de Nederlandse keuken met dit heerlijke recept.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!