Een authentieke Griekse traktatie

Souvlaki Pita is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit gegrild vlees, vaak varkensvlees, geserveerd in een pita broodje met tzatziki saus, tomaten, uien en frieten. Het is een favoriet streetfood in Griekenland, maar je kunt het ook gemakkelijk thuis maken. Met dit recept kun je een authentieke Griekse Souvlaki Pita maken die je gasten zeker zal imponeren.

15 – 30 min

Makkelijk

Diner

Aantal personen:

Benodigdheden:

  • 500 gram varkensvlees, in blokjes
  • 4 pita broodjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 200 gram frieten
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel oregano
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer, geraspt en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout naar smaak

Alternatieve ingrediënten:

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg het vlees toe. Laat het minstens 2 uur marineren.

  2. Voor de tzatziki saus, meng alle ingrediënten in een kom en zet het in de koelkast tot het serveren.

  3. Verhit de grill of barbecue en grill het vlees tot het gaar is.

  4. Verwarm de pita broodjes in de oven of op de grill.

  5. Beleg elk pita broodje met tzatziki saus, tomaten, uien, frieten en het gegrilde vlees. Vouw de pita dicht en serveer direct.

Gereedschappen:

Tips voor het koken

  • Laat het vlees zo lang mogelijk marineren voor de beste smaak.
  • Gebruik verse ingrediënten voor de tzatziki saus voor de beste smaak.

Serveertips

Serveer de Souvlaki Pita met een Griekse salade en een glas koele witte wijn.

Voedingsinformatie

Per portie: 600 calorieën, 30 gram vet, 50 gram koolhydraten, 30 gram eiwit.

Samenvatting

Dit recept voor Griekse Souvlaki Pita is een heerlijke manier om de authentieke smaken van de Griekse keuken te ervaren. Het gegrilde vlees, gecombineerd met de frisse tzatziki saus en de knapperige groenten en frieten, maken dit gerecht tot een ware traktatie. Het is ook een veelzijdig gerecht, want je kunt het vlees en de groenten aanpassen aan je eigen voorkeur. Geniet van deze Griekse delicatesse thuis met dit eenvoudige en smaakvolle recept.

Geschiedenis

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!