Indiase Butter Chicken (Boterkip)

Butter Chicken, ook bekend als Murgh Makhani, is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Het is een rijk en romig gerecht met een subtiele hint van kruiden en specerijen. De kip wordt eerst gemarineerd in yoghurt en kruiden, vervolgens gebakken en tenslotte gesudderd in een saus van tomaten, room en boter. Dit recept is eenvoudig te volgen en zal je zeker een authentieke smaak van de Indiase keuken bieden.

15 – 30 min

Gemiddeld

Diner

Aantal personen:

Benodigdheden:

  • 500 gram kipfilet
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml room
  • 100 gram boter
  • zout naar smaak
  • verse koriander voor garnering

Alternatieve ingrediënten:

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Marineer de kip in de yoghurt gemengd met garam masala, kurkuma, komijn en zout. Laat dit minimaal 2 uur intrekken.

  2. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

  3. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze tot hij gaar is.

  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.

  5. Voeg de room toe en laat nog eens 10 minuten sudderen.

  6. Garneer met verse koriander en serveer.

Gereedschappen:

Tips voor het koken

  • Laat de kip zo lang mogelijk marineren, liefst een hele nacht, voor een diepere smaak.
  • Serveer de butter chicken met naanbrood of rijst om de saus op te soppen.

Serveertips

Butter Chicken wordt traditioneel geserveerd met basmati rijst of naanbrood. Voor een complete maaltijd, voeg je een bijgerecht van gemengde groenten of een frisse komkommersalade toe. Een glas koele lassi (Indiase yoghurtdrank) of een lichte witte wijn past goed bij dit gerecht.

Voedingsinformatie

Per portie: Calorieën: 450, Vet: 30g, Koolhydraten: 20g, Eiwit: 25g

Samenvatting

Dit recept voor Indiase Butter Chicken is een heerlijke manier om de authentieke smaken van de Indiase keuken te ervaren. Het heeft een perfecte balans van kruiden en romigheid, en is een gegarandeerde hit bij zowel volwassenen als kinderen. Het is ook aanpasbaar aan dieetwensen, met alternatieven voor ingrediënten beschikbaar. Geniet van deze culinaire reis naar India, gewoon vanuit je eigen keuken!

Geschiedenis

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!