Italiaanse Ossobuco met Saffraanrijst

Ossobuco is een traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in Milaan. Het is een heerlijke stoofschotel van kalfsschenkel, langzaam gegaard in een rijke tomaten- en wijnbouillon. Geserveerd met saffraanrijst is dit gerecht een ware traktatie voor de smaakpapillen.

>60 min

Moeilijk

Diner

Aantal personen:

Benodigdheden:

  • 4 kalfsschenkels
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortels, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 glas droge witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 1 bundeltje verse tijm
  • Zout en peper
  • Bloem, om te bestuiven
  • Olijfolie
  • 200g Arborio rijst
  • Een snufje saffraandraadjes
  • 50g boter
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt

Alternatieve ingrediënten:

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Bestrooi de kalfsschenkels met zout, peper en bloem. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de schenkels aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.

  2. In dezelfde pan, voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn.

  3. Voeg de tomatenblokjes, wijn, bouillon, laurierbladeren en tijm toe. Breng aan de kook.

  4. Voeg de kalfsschenkels toe, dek de pan af en laat 2-3 uur sudderen.

  5. Kook ondertussen de saffraandraadjes in een beetje water, voeg de rijst toe en kook volgens de instructies op de verpakking.

  6. Voeg aan het einde van de kooktijd de boter en Parmezaanse kaas toe aan de rijst. Roer goed door.

  7. Serveer de ossobuco met de saffraanrijst.

Gereedschappen:

Tips voor het koken

  • Voor de beste smaak, laat de ossobuco een nacht in de koelkast staan voordat je het serveert.
  • De ossobuco kan ook in een slowcooker worden bereid.

Serveertips

Serveer de ossobuco met een groene salade of geroosterde groenten. Een glas Italiaanse wijn, zoals een Barolo of Chianti, past perfect bij dit gerecht.

Voedingsinformatie

Per portie: Calorieën: 600, Vet: 20g, Koolhydraten: 50g, Eiwit: 50g

Samenvatting

Deze Italiaanse Ossobuco met Saffraanrijst is een heerlijk, hartig gerecht dat je doet denken aan de warme, gezellige keukens van Italië. Het is een beetje arbeidsintensief, maar het eindresultaat is absoluut de moeite waard. Dit gerecht is perfect voor een speciale gelegenheid of een gezellig familiediner. Laat je niet afschrikken door de lange kooktijd – de smaken worden alleen maar beter naarmate ze langer sudderen. Geniet van dit traditionele Italiaanse gerecht met een goed glas wijn en het gezelschap van geliefden. Buon appetito!

Geschiedenis

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!