Italiaanse Panna Cotta met Bessencompote

Panna Cotta, letterlijk vertaald als ‘gekookte room’, is een traditioneel Italiaans dessert dat bestaat uit gesweete room, verdikt met gelatine en gegarneerd met een fruitcompote of karamel. In dit recept combineren we de zijdezachte panna cotta met een frisse bessencompote voor een perfecte balans van smaken. Dit recept is eenvoudig te bereiden en een echte traktatie voor de smaakpapillen.

<15 min

Makkelijk

Snacks

Aantal personen:

Benodigdheden:

  • Volgorde Panna Cotta:
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 blaadjes gelatine
  • Volgorde Bessencompote
  • 250 gram gemengde bessen (bijvoorbeeld frambozen, bramen en blauwe bessen)
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Alternatieve ingrediënten:

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  2. Verwarm de slagroom, suiker en het merg van het vanillestokje in een pan tot de suiker is opgelost.

  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de warme room. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.

  4. Giet het roommengsel in vormpjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  5. Voor de compote, combineer de bessen, suiker en citroensap in een pan en breng aan de kook. Laat sudderen tot de bessen zacht zijn en de suiker is opgelost.

  6. Laat de compote afkoelen voordat je deze over de opgesteven panna cotta giet.

Gereedschappen:

Tips voor het koken

  • Om de panna cotta gemakkelijker uit de vorm te krijgen, dompel de onderkant van de vorm kort in heet water en keer deze dan om op een bord.
  • Voeg voor een extra smaakdimensie een scheutje likeur toe aan de bessencompote.

Serveertips

Serveer de panna cotta gekoeld, gegarneerd met de bessencompote en een takje verse munt. Een glas Moscato d’Asti, een zoete, mousserende witte wijn uit Italië, past perfect bij dit dessert.

Voedingsinformatie

Per portie: ongeveer 400 calorieën, 30g vet, 30g koolhydraten, 3g eiwit.

Samenvatting

Deze Italiaanse Panna Cotta met Bessencompote is een elegant en smaakvol dessert dat eenvoudig te bereiden is. De romige panna cotta gecombineerd met de frisse en zoete bessencompote zorgt voor een perfecte afsluiting van een heerlijke maaltijd. Met alternatieve ingrediënten kan het recept naar wens worden aangepast. Een perfect dessert voor elke gelegenheid, van een doordeweekse maaltijd tot een feestelijk diner.

Geschiedenis

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!