Vietnamese Lau met Zeevruchten en Noedels

Duik in de Diepten van de Vietnamese Keuken

De Vietnamese keuken is een schatkist vol smaakvolle gerechten en de Lau met zeevruchten en noedels is er zeker één van. Dit traditionele Vietnamese hotpot-gerecht is een combinatie van verse zeevruchten, knapperige groenten en zijdezachte noedels, allemaal ondergedompeld in een hartige bouillon. Het is een gerecht dat je zowel voedt als verwarmt.

Vietnamese Lau met zeevruchten en noedels

 Ingrediënten

  • 500 gram gemengde zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis)
  • 200 gram rijstnoedels
  • 1 liter visbouillon
  • 2 stengels citroengras
  • 4 limoenblaadjes
  • 2 rode chilipepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember van 5 cm
  • 200 gram taugé
  • Verse kruiden naar keuze (koriander, munt)
  • Sojasaus naar smaak
  • Zout naar smaak

 Alternatieve Ingrediënten

  • Vervang de visbouillon door kippenbouillon voor een mildere smaak.
  • Gebruik udon noedels in plaats van rijstnoedels voor een andere textuur.

 Bereidingswijze

  1. Bereid de zeevruchten voor door ze te wassen en schoon te maken.
  2. Hak de knoflook, gember en chilipepers fijn.
  3. Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de knoflook, gember en chilipepers.
  4. Voeg de visbouillon, het citroengras en de limoenblaadjes toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de zeevruchten toe en laat ze gaar worden in de bouillon.
  6. Kook ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  7. Voeg de gekookte noedels en taugé toe aan de pan.
  8. Breng op smaak met sojasaus en zout.
  9. Garneer met verse kruiden en serveer direct.

 Tips voor koken

  • Voor de beste smaak, gebruik verse zeevruchten.
  • Snijd de chilipepers fijn voor een pittiger gerecht.

Serveeradvies

Serveer de Lau met een bijgerecht van knapperige Vietnamese loempia’s en een glas witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, die de zeevruchten mooi complimenteert.

Voedingsinformatie

Per portie: 350 kcal, 20g eiwit, 35g koolhydraten, 10g vet, 5g vezels

Samenvatting

De Vietnamese Lau met zeevruchten en noedels is een smaakvolle en voedzame maaltijd. De verse zeevruchten, knapperige groenten en zijdezachte noedels, gecombineerd met de hartige bouillon, creëren een unieke smaakervaring. Dit recept is gemakkelijk te bereiden en kan worden aangepast aan je eigen smaakvoorkeuren. Geniet van deze Vietnamese klassieker met een glas witte wijn en een bijgerecht van loempia’s.