Een rijke diversiteit aan gerechten

  • Taco’s: Veelzijdig en geliefd over de hele wereld, taco’s zijn kleine, opgerolde tortilla’s gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten, waaronder vlees, vis, groenten of kaas. Elke regio in Mexico heeft zijn eigen variaties, van de eenvoudige maar heerlijke taco al pastor tot de rijk belegde taco’s de carnitas.
  • Mole: Pronkstuk van de Mexicaanse keuken, mole is een complexe saus die traditioneel bestaat uit een mengsel van chilipepers, kruiden, noten, zaden, en vaak chocolade. Het bekendste type, mole poblano, is diep van smaak en wordt vaak geserveerd over kip.
  • Enchiladas: Deze populaire schotel bestaat uit met vulling gerolde tortilla’s die bedekt zijn met chili saus. De vullingen en sauzen kunnen variëren, waardoor er eindeloze variaties mogelijk zijn, zoals enchiladas verdes, rojas, of suizas.

Street food: Een essentieel onderdeel van de cultuur

  • Elote: Geroosterde maiskolven, ingesmeerd met mayonaise, bestrooid met Cotija kaas en chili poeder, en besprenkeld met limoensap, elote is een must-try street food ervaring in Mexico.
  • Tamales: Gestoomde bundels van maïsdeeg gevuld met alles van chilipepers en kaas tot fruit en room, gewikkeld in bananenbladeren of maiskaf.

Regionale specialiteiten

  • Chiles en nogada: Deze feestelijke schotel, oorspronkelijk uit Puebla, bestaat uit poblano chilipepers gevuld met picadillo (een mengsel van vlees, fruit en specerijen), bedekt met een walnootsaus en granaatappelzaden, waardoor de kleuren van de Mexicaanse vlag worden weerspiegeld.
  • Ceviche: Hoewel technisch gezien niet exclusief Mexicaans, heeft Mexico zijn eigen heerlijke versies van deze koude visgerecht, gemarineerd in citrusvruchtensappen en gekruid met chilipepers.

 

De Mexicaanse keuken is een feest voor de zintuigen, een keuken die zowel robuust als verfijnd is, en die een diepgaand gevoel van plaats en traditie biedt. Of je nu dineert in een chique restaurant of geniet van een eenvoudige maaltijd van een straatverkoper, de smaken van Mexico zijn krachtig en onvergetelijk. Elk gerecht vertelt een verhaal van culturele samensmelting en culinaire innovatie, waardoor je steeds weer terug wilt komen voor meer. Dus, duik in en laat je meeslepen door de rijke smaken van de Mexicaanse keuken!


Inspiratie