Panna Cotta, wat letterlijk ‘gekookte room’ betekent, is een traditioneel Italiaans dessert dat oorspronkelijk uit de regio Piemonte komt. Het is een simpel gerecht met een rijke en romige smaak, dat wordt bereid met room, suiker en gelatine. Panna Cotta wordt traditioneel geserveerd met een saus van rode vruchten of chocolade, maar ook met verse vruchten of noten.
>60 min
Makkelijk
Nagerecht
Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!
Panna Cotta is heerlijk met een topping van rode vruchten, maar je kan ook variëren met andere smaken. Probeer bijvoorbeeld eens een topping van karamel en zeezout, of serveer de panna cotta met geroosterde amandelen en honing. Een glaasje zoete dessertwijn past perfect bij dit romige dessert.
Deze authentieke Italiaanse Panna Cotta is een heerlijk romig en verfijnd dessert dat eenvoudig te bereiden is. Met slechts een paar ingrediënten maak je een dessert dat bij iedereen in de smaak zal vallen. De mogelijkheden voor de topping zijn eindeloos, dus je kan naar hartenlust variëren. Buon appetito!
Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!