Andijviestamppot met Gehaktballen

Deze heerlijke andijviestamppot met gehaktballen is een klassiek Nederlands gerecht dat perfect is voor koude winterdagen. Het is eenvoudig te bereiden en zit vol met voedzame ingrediënten. De combinatie van de romige aardappelpuree, de knapperige andijvie en de sappige gehaktballen zorgen voor een smaakexplosie bij elke hap.

15 – 30 min

Gemiddeld

Diner

Benodigdheden:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram verse andijvie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een grote pan met water en een snufje zout tot ze gaar zijn.
  2. Terwijl de aardappelen koken, snijd je de ui en knoflook fijn en bak je ze in een pan met een beetje boter. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is. Kruid met zout en peper.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de melk, boter, zout, peper en nootmuskaat toe en roer tot een romige puree.
  4. Voeg de rauwe andijvie toe aan de puree en roer tot het goed gemengd is. De warmte van de puree zal de andijvie lichtjes laten slinken.
  5. Serveer de stamppot met de gehaktballen.

Tips voor het koken

  • Voor extra smaak kun je een bouillonblokje toevoegen aan het water waarin je de aardappelen kookt.
  • Voeg de andijvie beetje bij beetje toe om te voorkomen dat de stamppot te nat wordt.

Serveeradvies

Deze andijviestamppot met gehaktballen is heerlijk met een klodder mosterd of piccalilly. Een frisse salade of augurken aan de zijkant kunnen ook een lekkere toevoeging zijn. Voor een wijnkeuze, ga voor een volle rode wijn zoals een Merlot.

Samenvatting

Deze heerlijke andijviestamppot met gehaktballen is een klassiek Nederlands comfort food dat eenvoudig te bereiden is. Het is een gezond en vullend gerecht dat perfect is voor koude winterdagen. Door de combinatie van de romige aardappelpuree, de knapperige andijvie en de sappige gehaktballen krijg je een ware smaakexplosie bij elke hap. Met de alternatieve ingrediënten kun je variëren en het gerecht aanpassen aan je eigen smaak. Geniet van deze heerlijke maaltijd met een glas rode wijn en een frisse salade aan de zijkant.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!