Banh Mi met Gegrild Varkensvlees

Beleef de smaken van Vietnam met deze authentieke Banh Mi met gegrild varkensvlees. Dit gerecht combineert knapperig Frans stokbrood met sappig gegrild varkensvlees, frisse kruiden en pittige pickles voor een smaakexplosie die je niet snel zult vergeten.

>60 min

Gemiddeld

Lunch

Benodigdheden:

  • 500 gram varkensschouder
  • 2 stokbroden
  • 1 komkommer
  • 2 wortelen
  • 1 bosje koriander
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 100 ml rijstazijn
  • Zout en peper naar smaak

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Begin met het marineren van het vlees. Meng de sojasaus, vissaus, suiker, fijngehakte knoflook en het sap van de limoen in een kom. Voeg het vlees toe en laat het minstens 2 uur marineren.
  2. Maak ondertussen de pickles. Snijd de komkommer en wortelen in dunne reepjes. Meng de rijstazijn met een beetje suiker en zout en voeg de groenten toe. Laat dit minstens een uur staan.
  3. Grill het vlees op een barbecue of in een grillpan tot het gaar en licht gekarameliseerd is.
  4. Snijd het stokbrood open en beleg het met het gegrilde vlees, de pickles, verse koriander en gesneden rode peper.

Tips voor het koken

  • Marineer het vlees een nacht van tevoren voor een diepere smaak.
  • Gebruik een mandoline om de groenten voor de pickles dun te snijden.

Serveeradvies

Serveer de Banh Mi met een koud biertje of een glas frisse witte wijn. Een kant van zoete aardappel frietjes of een frisse salade is ook een heerlijke aanvulling.

Samenvatting

Deze Banh Mi met gegrild varkensvlees is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Het combineert de rijke smaken van gemarineerd varkensvlees met de frisheid van pickles en kruiden, allemaal verpakt in een knapperig stokbrood. Hoewel het enige voorbereiding vereist, is het resultaat absoluut de moeite waard. Dus duik in de keuken en breng een stukje Vietnam naar je eigen eettafel!

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!