Verfrissende Komkommer Sandwiches met Roomkaas

Deze verfrissende komkommer sandwiches met roomkaas zijn de perfecte snack voor een warme zomerdag of voor een high tea. Ze zijn eenvoudig te maken, heerlijk van smaak en hebben een prachtige presentatie.

Benodigdheden:

 • 1 komkommer
 • 200 gram roomkaas
 • 1 theelepel dille
 • Zout en peper naar smaak
 • 8 sneetjes wit brood

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

 1. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
 2. Meng de roomkaas met de dille, zout en peper.
 3. Smeer de roomkaas op de sneetjes brood.
 4. Leg de komkommerplakjes op vier van de besmeerde sneetjes.
 5. Dek af met de overige sneetjes, druk licht aan en snijd de korstjes eraf.
 6. Snijd elke sandwich in vier driehoekjes of vierkantjes.

Tips voor het koken

 • Gebruik een mandoline voor perfect dunne en gelijkmatige plakjes komkommer.
 • Laat de sandwiches een uur in de koelkast rusten voordat je ze serveert, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Serveeradvies

Deze sandwiches zijn perfect voor een high tea, picknick of als verfrissend tussendoortje op een warme dag. Serveer met een glas koude witte wijn of een verfrissende ijsthee.

Samenvatting

Deze verfrissende komkommer sandwiches met roomkaas zijn een heerlijk en eenvoudig te maken tussendoortje. Ze zijn perfect voor warme zomerdagen of voor een high tea. Met de mogelijkheid om het recept aan te passen met alternatieve ingrediënten, kan je het helemaal naar eigen smaak maken. De sandwiches zijn niet alleen heerlijk, maar ook mooi om te zien, waardoor ze zeker indruk zullen maken op je gasten.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!