Feijoada (Bonenstoofpot met Varkensvlees)

Feijoada is een traditioneel Braziliaans gerecht dat bekend staat om zijn rijke smaken en hartige ingrediënten. Deze bonenstoofpot met varkensvlees is een perfecte maaltijd voor koude dagen en familiebijeenkomsten. Het is een stevige, vullende en heerlijk bevredigende maaltijd die je smaakpapillen zal verrukken.

>60 min

Moeilijk

Diner

Benodigdheden:

  • 500g zwarte bonen
  • 500g varkensvlees (schouder of buik)
  • 200g chorizo worst
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse peterselie en koriander voor garnering

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Week de bonen een nacht in water.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg het varkensvlees toe en bak tot het bruin is.
  4. Voeg de chorizo, bonen, laurierblaadjes en genoeg water toe om alles te bedekken.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat het geheel minstens 2 uur sudderen, of tot het vlees zacht is en de bonen gaar zijn.
  7. Garneer met verse peterselie en koriander voor het serveren.

Tips voor het koken

  • Voor een diepere smaak, gebruik een stuk gerookt varkensvlees.
  • Serveer de feijoada een dag na het koken, de smaken worden dan nog rijker.

Serveeradvies

Serveer de feijoada met witte rijst, gekookte groenten en een frisse salade. Voor een authentieke Braziliaanse ervaring, serveer met een glas caipirinha.

Samenvatting

Feijoada is een traditioneel Braziliaans gerecht dat perfect is voor koude dagen en familiebijeenkomsten. Het is een vullende maaltijd met rijke smaken, gemaakt met zwarte bonen, varkensvlees, chorizo, uien, knoflook en laurierblaadjes. Het gerecht kan worden aangepast aan verschillende dieetbehoeften door het vlees te vervangen door rundvlees of vegetarische alternatieven. Voor de beste smaak, serveer de feijoada een dag na het koken en vergezel het met witte rijst, gekookte groenten en een frisse salade.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!