Franse uiensoep recept

Een recept voor een Franse uiensoep

Dit is een heerlijk recept voor een Franse uiensoep. Heerlijk om van te genieten tijdens elk moment van de dag. Maak eens een soep bij de lunch. Of geniet van deze heerlijke soep bij het avondeten.

Een recept voor een Franse soep in het Nederlands met tips en opsommingen:
Franse uiensoep

Ingrediënten:
1 kg uien, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 eetl. boter
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
1/2 tl. suiker
1/2 tl. zout
1/4 tl. zwarte peper
1 liter kippenbouillon
100 gram gruyèrekaas, geraspt

Bereiding:

Verhit de olie en de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de uien toe aan de pan en bak ze in ongeveer 10 minuten zachtjes glazig.
Voeg de laurierblaadjes, tijm, suiker, zout en peper toe aan de pan en bak nog een minuut.
Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep in ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de gruyèrekaas door de soep en laat de soep nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
Serveer de soep direct.

Tips:

Gebruik goede kwaliteit uien voor de beste smaak.
Bak de uien zachtjes tot ze glazig zijn, maar niet verbranden.
Voeg de gruyèrekaas pas toe aan de soep als deze klaar is om te serveren, anders wordt de kaas bitter.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.