Een hartverwarmende maaltijdsoep uit de Hongaarse keuken

Dit recept voor Goulashsoep met rundvlees en groenten is een heerlijke, rijke en vullende soep die perfect is voor koude dagen. Deze traditionele Hongaarse soep is een mix van rundvlees, aardappelen en een verscheidenheid aan groenten, gekruid met paprika en andere specerijen. Het is een complete maaltijd op zich, die zowel voedzaam als smaakvol is.

>60 min

Makkelijk

Diner

Benodigdheden:

  • 500g rundvlees, in blokjes gesneden
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
  • 3 middelgrote aardappelen, in blokjes gesneden
  • 4 wortelen, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  2. Voeg het rundvlees toe en bak tot het bruin is aan alle kanten.
  3. Voeg de paprika’s, aardappelen en wortelen toe en bak nog een paar minuten.
  4. Voeg het paprikapoeder, de komijn, zout en peper toe en roer goed door.
  5. Voeg de rundvleesbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 2-3 uur sudderen, tot het vlees zacht is.
  6. Proef de soep en voeg indien nodig meer zout en peper toe. Serveer warm.

Tips voor het koken

  • Voor de beste smaak, gebruik je zelfgemaakte rundvleesbouillon.
  • Laat de soep een nacht staan om de smaken te laten mengen.

Serveeradvies

Serveer de Goulashsoep met een knapperig stuk brood en een groene salade. Voor een wijn/spijs combinatie, kies een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Pinot Noir.

Samenvatting

Deze Hongaarse Goulashsoep met rundvlees en groenten is een voedzame en vullende maaltijd, perfect voor koude dagen. Het is een rijke soep met een mix van rundvlees, aardappelen en groenten, gekruid met paprika en andere specerijen. Dit recept is eenvoudig te volgen en de soep kan gemakkelijk worden aangepast met verschillende vlees- of groente-opties. Vergeet niet om de soep te serveren met een lekker stuk brood en een glas rode wijn voor de ultieme eetervaring.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!