Het zijdezachte ei pocheren

Pocheer Perfectie: Het Geheim van het Zijdezachte Ei!

Ontsluier het mysterie van het perfect gepocheerde ei met onze foolproof methode. Deze delicate delicatesse is binnen handbereik met onze heldere instructies en insider tips voor het zijdezachte ei! Zo heb je weer eens wat anders dan een gekookt ei.

Het zijdezachte ei pocheren

Ingrediënten

 • meest verse eieren
 • azijn
 • zout
 • peper

Bereidingswijze

 1. Het canvas creëren!
  Vul een diepe pan met water tot ongeveer 5 cm hoog en voeg een scheutje azijn toe. De azijn helpt het eiwit sneller te stollen en houdt je gepocheerde ei bij elkaar.
 2. De fijnafstemming!
  Breng het water aan de kook en verlaag dan het vuur tot het water nog net tegen de kook aan is en kleine belletjes vormen – een zogenaamde ‘shimmer’.
 3. Voorzichtigheid geboden!
  Breek het ei in een klein kopje of kom. Dit maakt het makkelijker om het ei voorzichtig in het water te laten glijden zonder de dooier te breken.
 4. De sprong wagen!
  Laat het ei vanuit het kopje langzaam in het water zakken. Doe dit zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak om te voorkomen dat het ei uit elkaar valt.
 5. Geduld is een schone zaak!
  Stel je timer in op 4 minuten voor een ei met een lopende dooier. Als je een stevigere dooier wenst, wacht dan 4,5 tot 5 minuten.
 6. Eruit vissen!
  Gebruik een schuimspaan om het ei voorzichtig uit het water te halen en laat het uitlekken op keukenpapier.
 7. Kruiden en serveren!
  Bestrooi je gepocheerde ei met zout en peper, of een snufje van je favoriete kruiden.
 8. Serveer en bewonder!
  Serveer je gepocheerde eieren op toast, bij een salade of als onderdeel van een Eggs Benedict voor een brunch die indruk maakt.

Samenvatting

Gepocheerde eieren zijn een toonbeeld van culinaire finesse, ideaal voor een luxe ontbijt of een stijlvolle brunch. Met verse eieren, een zachte waterkook, en een beetje geduld, kun je thuis een ei pocheren dat elk restaurant waardig is. Serveer het op een bedje van groenten of een klassieke Engelse muffin voor een brunch van restaurantkwaliteit in het comfort van je eigen huis.