Een klassiek Italiaans dessert dat je smaakpapillen zal doen dansen

Tiramisu, letterlijk vertaald als “cheer me up” in het Italiaans, is een tijdloos dessert dat perfect is voor elke gelegenheid. Het is een luchtig en romig dessert dat rijk is aan smaak en toch verrassend eenvoudig te bereiden is. Deze authentieke Italiaanse Tiramisu zal je gasten zeker imponeren!

>60 min

Moeilijk

Nagerecht

Aantal personen:

Benodigdheden:

  • 6 eidooiers
  • 3/4 kop suiker
  • 2/3 kop melk
  • 1 1/4 kop sterke koffie, op kamertemperatuur
  • 1 1/4 kop sterke koffie, op kamertemperatuur 2 theelepels pure vanille-extract
  • 1 1/2 kop slagroom
  • 1 kop mascarpone kaas
  • 24 Italiaanse ladyfingers
  • 2 theelepels cacaopoeder

Alternatieve ingrediënten:

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Klop in een middelgrote pan de eidooiers en suiker samen tot ze goed gemengd zijn. Voeg de melk toe en kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel kookt. Kook 1 minuut langer, haal dan van het vuur en laat afkoelen.
  2. In een andere kom, klop de slagroom, mascarpone, koffie en vanille tot het mengsel zacht en romig is.
  3. Doop elk ladyfingerkoekje snel in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van een 8-inch vierkante schaal.
  4. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de ladyfingers.
  5. Herhaal met de resterende ladyfingers en mascarpone mengsel.
  6. Bestrooi met cacaopoeder. Bedek en koel minstens 2 uur voor het serveren.

Gereedschappen:

Tips voor het koken

  • Zorg ervoor dat je de ladyfingers niet te lang in de koffie dompelt, anders worden ze te zacht.
  • Voor een extra smaakdimensie, kan je een scheutje amaretto of rum aan het koffiemengsel toevoegen.

Serveertips

Serveer de Tiramisu gekoeld, rechtstreeks uit de koelkast. Het is een perfect dessert om een Italiaanse maaltijd af te sluiten, of als een zoete traktatie op een warme dag. Het gaat goed samen met een glas zoete dessertwijn, zoals Vin Santo.

Voedingsinformatie

Per portie: 450 calorieën; 28 g vet; 40 g koolhydraten; 8 g eiwit; 150 mg cholesterol; 200 mg natrium.

Samenvatting

Deze authentieke Italiaanse Tiramisu is een heerlijk, luchtig en romig dessert dat eenvoudig te bereiden is. Het combineert de rijke smaken van koffie en mascarpone, met de lichte zoetheid van ladyfingers. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon jezelf trakteert op een decadent dessert, deze Tiramisu zal zeker een hit zijn!

Geschiedenis

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!