Bulgogi, letterlijk vertaald als “vuurvlees”, is een geliefd gerecht in Korea. Het is een smaakvolle combinatie van dun gesneden rundvlees, gemarineerd in een mix van sojasaus, sesamolie, knoflook en suiker, vervolgens gegrild tot perfectie. Dit recept leert je hoe je deze authentieke Koreaanse delicatesse zelf kunt maken.
Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!
Meng in een kom de sojasaus, suiker, honing, sesamolie, knoflook, ui, lente-uitjes, zwarte peper en geraspte peer tot een marinade.
Voeg het vlees toe aan de marinade en zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn. Laat het minstens 2 uur in de koelkast marineren, maar idealiter een hele nacht.
Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur. Grill het vlees aan beide kanten tot het bruin en gekarameliseerd is.
Bestrooi het vlees met sesamzaadjes en serveer.
Serveer de Bulgogi met gestoomde rijst en Kimchi. Een frisse salade en wat geroosterde groenten passen er ook goed bij. Voor een authentieke Koreaanse ervaring, serveer je het met Soju, een Koreaanse rijstwijn.
Per portie: 350 calorieën, 25g eiwit, 20g vet, 20g koolhydraten, 2g vezels.
Bulgogi is een authentiek Koreaans gerecht dat je smaakpapillen zal betoveren met zijn zoet, zout en knoflookachtige smaken. Het is gemakkelijk te bereiden, maar de sleutel tot succes ligt in de marinade en de kwaliteit van het vlees. Serveer het met rijst, Kimchi en Soju voor een volledige Koreaanse ervaring. Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam met een goede balans van eiwitten, vetten en koolhydraten.
Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!