Lahmacun met Pittig Gekruid Gehakt

Lahmacun, ook wel bekend als Turkse pizza, is een populaire streetfood uit het Midden-Oosten. Het combineert een dunne, knapperige korst met een topping van pittig gekruid gehakt. Dit recept brengt de authentieke smaken van de straten van Istanbul naar je keuken.

15 – 30 min

Makkelijk

Lunch

Benodigdheden:

  • 500g rundergehakt
  • 2 middelgrote uien, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook,geperst
  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel rode peper vlokken
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 dunne pizza bodems

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Bak het gehakt in een pan tot het bruin en kruimelig is. Voeg de uien, paprika’s en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de tomaten, peterselie, rode peper vlokken, komijn, koriander, zout en peper toe. Laat het mengsel 10 minuten sudderen.
  4. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de pizza bodems.
  5. Bak de Lahmacun 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen knapperig zijn.

Tips voor het koken

  • Voor een extra pittige Lahmacun, voeg een beetje extra rode peper vlokken toe aan het gehaktmengsel.
  • Zorg ervoor dat de pizza bodems dun zijn, dit zorgt voor de klassieke Lahmacun ervaring.

Serveeradvies

Serveer de Lahmacun warm, opgerold met wat verse sla, tomaten en yoghurtsaus. Een glas koude Ayran (Turkse yoghurtdrank) of een lichte rode wijn past goed bij de pittige smaken van de Lahmacun.

Samenvatting

Dit Lahmacun recept combineert een dunne, knapperige korst met een topping van pittig gekruid gehakt voor een authentieke Midden-Oosterse ervaring. Het is relatief eenvoudig te maken en kan worden aangepast aan verschillende dieetvoorkeuren. Serveer het warm met verse groenten en een verfrissende drank voor een complete maaltijd die je smaakpapillen zal doen dansen. Probeer het vandaag nog en breng de smaken van Istanbul naar je keuken!

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!