Manakish Za’atar met Olijfolie

Manakish Za’atar met olijfolie is een heerlijk en smaakvol platbrood uit het Midden-Oosten. Het is een populair gerecht in Libanon, Syrië, Jordanië en Palestina. Het brood wordt traditioneel gebakken in een hete oven en vervolgens bedekt met een mengsel van za’atar (een mix van gedroogde kruiden), sesamzaad en olijfolie. Dit recept geeft een twist aan het traditionele gerecht door het toevoegen van olijfolie aan het brooddeeg, wat resulteert in een extra rijke en smaakvolle smaak.

15 – 30 min

Makkelijk

Ontbijt

Benodigdheden:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 300 ml warm water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram za’atar
  • 50 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 100 ml extra vergine olijfolie

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom. Voeg het warme water en de olijfolie toe en kneed tot een glad deeg. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en leg het op een bakplaat.
  3. Meng de za’atar, geroosterde sesamzaadjes en extra vergine olijfolie in een kom. Verdeel dit mengsel over het deeg.
  4. Bak het brood in de oven voor 15-20 minuten, of tot het goudbruin is.

Tips voor het koken

  • Zorg ervoor dat het water dat je gebruikt om het deeg te maken warm is, maar niet heet. Dit helpt om de gist te activeren.
  • Voor een knapperigere korst, bak het brood een paar minuten langer.

Serveeradvies

Serveer de Manakish Za’atar met olijfolie warm, eventueel met een frisse salade of een kommetje yoghurt. Het is ook heerlijk als ontbijt of lunch, of als onderdeel van een mezze tafel.

Samenvatting

Manakish Za’atar met olijfolie is een traditioneel Midden-Oosters platbrood dat zowel heerlijk als voedzaam is. Het brood wordt gemaakt met een rijke en smaakvolle mix van za’atar, sesamzaadjes en olijfolie. Dit recept geeft een twist aan het traditionele gerecht door het toevoegen van olijfolie aan het brooddeeg, wat resulteert in een extra rijke en smaakvolle smaak. Het is eenvoudig te bereiden en kan worden geserveerd als ontbijt, lunch of onderdeel van een mezze tafel.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!