Nanaimo Bars: Een Delicate Drielaagse Dessert

Een Canadese Delicatesse in Jouw Keuken

Nanaimo bars zijn een traditioneel Canadees dessert dat zijn naam ontleent aan de stad Nanaimo, in British Columbia. Dit dessert bestaat uit drie heerlijke lagen: een onderste laag van graham cracker kruimels vermengd met kokos en walnoten, een middelste laag van vanille custard, en een bovenste laag van chocolade ganache. Deze smakelijke traktatie vereist geen bakken en is de perfecte zoete afsluiting van elke maaltijd.

Nanaimo bars (drielaagse dessertrepen)

 Ingrediënten

  • Voor de onderste laag:
  • 1/2 kopje ongezouten boter
  • 1/4 kopje suiker
  • 5 eetlepels cacao
  • 1 ei, geklopt
  • 1 3/4 kopjes graham cracker kruimels
  • 1 kopje geraspte kokos
  • 1/2 kopje gehakte walnoten
  • Voor de middelste laag:
  • 1/2 kopje ongezouten boter
  • 2 eetlepels en 2 theelepels vanillepudding mix
  • 2 kopjes poedersuiker
  • Voor de bovenste laag:
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels zware room
  • 2 kopjes melkchocolade chips

 Alternatieve Ingrediënten

  • Voor een glutenvrije versie, vervang de graham cracker kruimels door glutenvrije koekkruimels.
  • Voor een veganistische versie, gebruik plantaardige boter en een ei-vervanger.

 Bereidingswijze

  1. Begin met de onderste laag. Smelt de boter, suiker en cacao in een pan op laag vuur. Voeg het geklopte ei toe en roer tot het mengsel dikker wordt. Voeg vervolgens de graham cracker kruimels, kokos en walnoten toe. Druk dit mengsel in een ingevette bakvorm en zet het in de koelkast om af te koelen.
  2. Ga verder met de middelste laag. Klop de boter, vanillepudding mix en poedersuiker samen tot een glad mengsel. Verspreid dit over de afgekoelde onderste laag en zet het terug in de koelkast.
  3. Voor de bovenste laag, smelt de boter en room samen op laag vuur. Voeg de chocolade chips toe en roer tot een gladde ganache. Giet dit over de middelste laag en zet het terug in de koelkast om volledig af te koelen en op te stijven.
  4. Snijd de Nanaimo bars in vierkantjes voor het serveren.

 Tips voor koken

  • Zorg ervoor dat elke laag volledig is afgekoeld voordat je de volgende laag toevoegt, om te voorkomen dat de lagen in elkaar overlopen.
  • Voor een extra decadente touch, probeer donkere chocolade chips voor de bovenste laag.

Serveeradvies

Nanaimo bars zijn rijk en zoet, dus ze passen goed bij een kopje zwarte koffie of een glas melk. Ze kunnen ook worden geserveerd met een bolletje vanille-ijs voor een extra traktatie.

Voedingsinformatie

Per portie: 300 calorieën; 20g vet; 25g koolhydraten; 3g eiwit.

Samenvatting

Nanaimo bars zijn een heerlijk, no-bake dessert dat bestaat uit drie lagen: een kruimelige onderste laag, een romige vanille middelste laag, en een chocolade bovenste laag. Ondanks hun gelaagde complexiteit, zijn ze verrassend eenvoudig te maken en kunnen ze worden aangepast voor glutenvrije en veganistische diëten. Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en maak dit Canadese dessert vandaag nog!