Ramen met Zachtgekookt Ei en Groenten

Een hartverwarmende, voedzame maaltijd

Ramen, een traditioneel Japans gerecht, is meer dan gewoon noedelsoep. Het is een symfonie van smaken en texturen, allemaal samengebracht in een kom. Deze versie, met een zachtgekookt ei en verse groenten, biedt een voedzame en bevredigende maaltijd die je zowel op een koude winteravond als op een regenachtige lentedag kunt opdienen.

Ramen met zachtgekookt ei en groenten

 Ingrediënten

  • 2 porties ramen noedels
  • 4 kopjes kippenbouillon
  • 2 eieren
  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 kopje gesneden shiitake paddenstoelen
  • 2 kopjes baby spinazie

 Alternatieve Ingrediënten

  • Voor een vegetarische versie, vervang de kippenbouillon door groentebouillon.
  • Gebruik udon noedels in plaats van ramen voor een andere textuur.
  • Vervang shiitake paddenstoelen door champignons of andere paddenstoelen naar keuze.

 Bereidingswijze

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 6-7 minuten voor een zachtgekookt ei. Spoel ze af onder koud water, pel ze en zet ze opzij.
  • Verhit de sesamolie in een grote pan en voeg de knoflook en gember toe. Bak tot ze geurig zijn.
  • Voeg de kippenbouillon en sojasaus toe. Breng aan de kook.
  • Voeg de wortel en shiitake paddenstoelen toe. Laat 5 minuten sudderen.
  • Voeg de ramen noedels toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en roer tot deze is verwelkt.
  • Verdeel de noedels en bouillon over twee kommen. Halveer de eieren en leg ze op de noedels. Bestrooi met de bosuitjes.

 Tips voor koken

  • Voor een extra smaakdimensie, voeg een scheutje mirin (zoete rijstwijn) of sake toe aan de bouillon.
  • Voor een pittige kick, voeg wat chili olie of gesneden rode pepers toe.

Serveeradvies

Serveer deze ramen warm, eventueel met een bijgerecht van edamame (sojabonen) of gyoza (Japanse dumplings). Een koud Japans biertje of een glas sake zou hier ook goed bij passen.

Voedingsinformatie

Per portie: Calorieën: 400; Vet: 15g; Koolhydraten: 50g; Eiwit: 20g

Samenvatting

Deze Ramen met Zachtgekookt Ei en Groenten is een heerlijk, voedzaam gerecht vol met smaak. De combinatie van verse groenten, een zachtgekookt ei en hartige bouillon zorgt voor een bevredigende maaltijd die je steeds opnieuw wilt maken. Met de flexibiliteit om ingrediënten te vervangen en aan te passen aan je eigen smaak, is dit recept een geweldige toevoeging aan je kookrepertoire.