Recept voor Pilsner (Duits bier)

Duits bier, Pilsner recept

Een recept voor heerlijk Duits bier, genaamd Pilsner. De geschiedenis gaat terug tot de Romeinse tijd en er zijn nog veel meer soorten bier.

Recept voor een traditioneel Duits bier, namelijk Pilsner:

Ingrediënten:
1 pond gemoute gerst
1/2 pond gemoute tarwe
1 pond hop
1 kopje gist
5 gallon water

Instructies:

Week de gerst en tarwe in water gedurende 24 uur.
Giet het water af en spoel de granen.
Kook de granen in water gedurende 1 uur.
Giet het water af en spoel de granen opnieuw.
Doe de granen in een ketel en voeg het water toe.
Breng het water aan de kook en laat het koken gedurende 1 uur.
Haal de ketel van het vuur en voeg de hop toe.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg de gist toe en roer goed door.
Laat het bier gisten gedurende 2 weken.
Bottel het bier en laat het rijpen gedurende 2 weken.

Hier zijn enkele tips voor het maken van Duits bier:

Gebruik verse ingrediënten.
Gebruik zacht water.
Houd de temperatuur tijdens het brouwen constant.
Laat het bier voldoende gisten.
Bottel het bier in schone flessen.
Laat het bier rijpen op een koele, donkere plaats.

De geschiedenis:

De geschiedenis van Duits bier gaat terug tot de Romeinse tijd. De Romeinen introduceerden het brouwen van bier in Duitsland en het brouwen werd al snel een populaire bezigheid. In de middeleeuwen werd het brouwen van bier een gilde-activiteit en er werden strenge regels opgesteld voor het brouwen van bier. In de 19e eeuw werd het brouwen van bier een industriële activiteit en er werden veel nieuwe bieren gebrouwen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten Duits bier verkrijgbaar, van pilsner tot weizenbier tot bokbier.