Een authentiek recept voor Koreaanse gegrilde varkensbuik

Samgyeopsa, of gegrilde varkensbuik, is een populair gerecht in Korea. Het wordt vaak geserveerd met verse groenten en een verscheidenheid aan bijgerechten. Dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht is perfect voor een gezellige avond met vrienden en familie. In dit recept leer je hoe je dit heerlijke gerecht thuis kunt maken.

15 – 30 min

Gemiddeld

Diner

Benodigdheden:

  • 500 gram varkensbuik
  • 1 kopje sojasaus
  • 1/2 kopje suiker
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1/2 kopje groene uien, fijngehakt
  • 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • Verse groenten naar keuze (sla, komkommer, wortel, etc.)
  • Gestoomde rijst

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de sojasaus, suiker, knoflook, sesamolie, groene uien en gochujang.
  2. Snijd de varkensbuik in dunne plakjes en marineer deze in het sojasausmengsel voor minimaal 2 uur.
  3. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de varkensbuik tot deze goed bruin en knapperig is.
  4. Serveer de gegrilde varkensbuik met verse groenten en gestoomde rijst.

Tips voor het koken

  • Voor de beste smaak, marineer de varkensbuik een nacht in de koelkast.
  • Snijd de varkensbuik in dunne plakjes om deze sneller en gelijkmatiger te grillen.
  • Draai de varkensbuik regelmatig om om te voorkomen dat deze verbrandt.

Serveeradvies

Serveer de Samgyeopsa met vers gesneden groenten zoals sla, komkommer en wortel. Daarnaast is het heerlijk met gestoomde rijst en een kom kimchi. Voor de drank, een koude soju of een lichte Koreaanse bier past perfect bij dit gerecht.

Samenvatting

Samgyeopsa is een heerlijk Koreaans gerecht dat eenvoudig thuis te maken is. De varkensbuik wordt gemarineerd in een smaakvolle saus en vervolgens gegrild tot perfectie. Serveer het met verse groenten en gestoomde rijst voor een complete maaltijd. Dit recept is perfect voor een gezellige avond met vrienden en familie. Geniet van de authentieke smaken van Korea in het comfort van je eigen huis.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!