Shakshuka met Feta en Spinazie

Een gezond en hartig ontbijt voor iedere dag

Shakshuka is een traditioneel Midden-Oosters gerecht dat vaak wordt geserveerd als ontbijt, maar ook heerlijk is als lunch of diner. De combinatie van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus, verrijkt met feta en spinazie, maakt dit gerecht zowel voedzaam als smaakvol. Het is eenvoudig te bereiden en kan gemakkelijk worden aangepast aan je eigen smaakvoorkeuren.

Shakshuka met feta en spinazie

 Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprika
  • Zout en peper naar smaak
  • 100g verse spinazie
  • 4 eieren
  • 100g feta, verkruimeld
  • Verse peterselie, voor garnering

 Alternatieve Ingrediënten

  • Vervang de spinazie door boerenkool of snijbiet voor een andere groentesmaak.
  • Voeg wat gehakte jalapeno of chilivlokken toe voor extra pit.
  • Vervang de feta door geitenkaas voor een andere kaassmaak.

 Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de tomatenblokjes, komijn, paprika, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.
  3. Voeg de spinazie toe en roer tot deze is verwelkt. Maak vier kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei.
  4. Dek de pan af en laat de eieren pocheren tot ze naar wens zijn gedaan.
  5. Bestrooi het gerecht met de verkruimelde feta en verse peterselie voor het serveren.

 Tips voor koken

  • Serveer de shakshuka direct uit de pan, zodat de eieren warm blijven.
  • Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak.
  • Pas de kruiden aan je eigen smaak aan.

Serveeradvies

Shakshuka is heerlijk met warm, knapperig brood om in de saus te dopen. Het past goed bij een frisse groene salade en een glas lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingsinformatie

Per portie: 250 calorieën, 15g vet, 15g eiwit, 20g koolhydraten, 5g vezels.

Samenvatting

Shakshuka met feta en spinazie is een voedzaam en smaakvol gerecht dat perfect is voor elk moment van de dag. Het wordt gemaakt door eieren te pocheren in een pittige tomatensaus, verrijkt met feta en spinazie. Het is eenvoudig te bereiden en kan gemakkelijk worden aangepast aan je eigen smaakvoorkeuren. Serveer het met warm brood en een frisse salade voor een complete maaltijd.