Shepherd’s Pie met lamsgehakt

Shepherd’s Pie, een hartverwarmende Britse klassieker, krijgt een smaakvolle update in dit recept. We vervangen het traditionele rundergehakt door lamsgehakt, waardoor het gerecht een rijkere en diepere smaak krijgt. Deze hartige taart met aardappelpuree en groenten is het ultieme comfort food voor een gezellige avond thuis.

30 – 60 min

Gemiddeld

Benodigdheden:

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje bevroren erwten
  • 1 kopje runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 4 grote aardappelen
  • 50 gram boter
  • 1/4 kopje melk
  • Zout en peper naar smaak

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook de aardappelen tot ze zacht zijn, giet af en pureer met boter, melk, zout en peper.
  3. Bak ondertussen het lamsgehakt in een grote pan tot het bruin is. Voeg de ui, wortel en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de tomatenpuree, bouillon, erwten, rozemarijn en tijm toe. Laat het mengsel 10 minuten sudderen.
  5. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree.
  6. Bak de taart 20-25 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.

Tips voor het koken

  • Voor een extra krokante bovenkant, bestrooi de aardappelpuree met wat geraspte kaas voor het bakken.
  • Zorg ervoor dat de aardappelpuree niet te nat is, anders wordt de taart te vochtig.

Serveeradvies

Serveer deze Shepherd’s Pie met een frisse groene salade of gestoomde groenten. Een glas rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon, past perfect bij de rijke smaken van het lamsgehakt.

Samenvatting

Deze Shepherd’s Pie met lamsgehakt is een smaakvolle variant op de traditionele Britse klassieker. Het gerecht combineert rijk lamsgehakt met aardappelpuree en groenten, gebakken tot perfectie. Het is het ultieme comfort food, perfect voor een gezellige avond thuis. Met de mogelijkheid om ingrediënten aan te passen aan je eigen smaak, is dit recept zeker een favoriet voor het hele gezin.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!