Een romig en verfijnd Italiaans dessert

Panna Cotta, wat letterlijk ‘gekookte room’ betekent, is een traditioneel Italiaans dessert dat oorspronkelijk uit de regio Piemonte komt. Het is een simpel gerecht met een rijke en romige smaak, dat wordt bereid met room, suiker en gelatine. Panna Cotta wordt traditioneel geserveerd met een saus van rode vruchten of chocolade, maar ook met verse vruchten of noten.

>60 min

Makkelijk

Nagerecht

Benodigdheden:

 • 500 ml slagroom
 • 100 gram suiker
 • 2 blaadjes gelatine
 • 1 vanillestokje
 • Rode vruchtensaus of verse rode vruchten voor de topping

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

 1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
 2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
 3. Doe de room, suiker en het vanillemerg in een pan en breng het aan de kook.
 4. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het roommengsel. Roer goed door tot de gelatine volledig is opgelost.
 5. Giet het mengsel in vormpjes en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
 6. Serveer de panna cotta met de rode vruchtensaus of verse rode vruchten.

Tips voor het koken

 • Zorg ervoor dat de gelatine volledig is opgelost voordat je het mengsel in de vormpjes giet.
 • Voor een extra gladde textuur kan je het roommengsel zeven voordat je het in de vormpjes giet.

Serveeradvies

Panna Cotta is heerlijk met een topping van rode vruchten, maar je kan ook variëren met andere smaken. Probeer bijvoorbeeld eens een topping van karamel en zeezout, of serveer de panna cotta met geroosterde amandelen en honing. Een glaasje zoete dessertwijn past perfect bij dit romige dessert.

Samenvatting

Deze authentieke Italiaanse Panna Cotta is een heerlijk romig en verfijnd dessert dat eenvoudig te bereiden is. Met slechts een paar ingrediënten maak je een dessert dat bij iedereen in de smaak zal vallen. De mogelijkheden voor de topping zijn eindeloos, dus je kan naar hartenlust variëren. Buon appetito!

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!