Varkensvlees Adobo met Ananas

Varkensvlees Adobo is een van de meest bekende gerechten uit de Filipijnse keuken. Deze versie voegt een zoete en fruitige toets toe met de toevoeging van ananas. Het resultaat is een hartig, zoet en pittig gerecht dat zeker indruk zal maken op uw gasten.

30 – 60 min

Gemiddeld

Diner

Benodigdheden:

  • 1 kilo varkensvlees, in stukjes gesneden
  • 1 blik ananasstukjes, sap gereserveerd
  • 1/2 kop sojasaus
  • 1/2 kop azijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Gekookte rijst, voor het serveren
  • 6 teentjes knoflook, geplet

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en bak tot het bruin is aan alle kanten.
  2. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en peperkorrels toe en bak tot de knoflook goudbruin is.
  3. Voeg de sojasaus, azijn, suiker en het sap van de ananas toe. Laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is, ongeveer 30 minuten.
  4. Voeg de ananasstukjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  5. Serveer het varkensvlees adobo met gekookte rijst.

Tips voor het koken

  • Laat het vlees niet te lang sudderen, anders wordt het droog.
  • Pas de hoeveelheid suiker aan op basis van hoe zoet je de saus wilt hebben.

Serveeradvies

Serveer dit gerecht met gestoomde rijst en een frisse groene salade. Een glas koude witte wijn zou hier ook goed bij passen.

Samenvatting

Dit recept voor Varkensvlees Adobo met Ananas is een heerlijke variatie op een traditioneel Filipijns gerecht. Het combineert hartig varkensvlees met zoete ananas in een smaakvolle saus. Het is relatief eenvoudig te bereiden en kan worden aangepast aan uw smaakvoorkeuren. Serveer het met rijst en een frisse salade voor een complete maaltijd.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!