Banh Mi Bo Kho: Vietnamees Stoofvlees

Een hartverwarmende maaltijd vol smaak en traditie

Banh Mi Bo Kho is een traditioneel Vietnamees stoofvlees gerecht dat zowel thuis als op straat wordt gegeten. Het is een rijke, hartige en licht pittige stoofpot die je smaakpapillen zeker zal verrassen. Dit recept is perfect voor de koudere maanden en is een geweldige manier om het gezin samen te brengen voor een smakelijke maaltijd.

Banh mi bo kho (stoofvlees)

 Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees, in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels citroengras, fijngehakt
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 4 wortelen, in plakjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 liter rundvleesbouillon
  • Verse koriander voor garnering

 Alternatieve Ingrediënten

  • Rundvlees kan worden vervangen door kip of tofu voor een vegetarische versie.
  • In plaats van verse tomaten, kan je ook tomatenpuree gebruiken.

 Bereidingswijze

  1. Verhit olie in een grote pan en bak de ui, knoflook en citroengras tot ze geurig zijn.
  2. Voeg het rundvlees toe en bak tot het bruin is.
  3. Voeg de steranijs, kaneel, wortelen, tomaten, vissaus, sojasaus, suiker en peper toe. Roer goed.
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat het geheel 2-3 uur sudderen, of tot het vlees zacht is.
  6. Garneer met verse koriander voor het serveren.

 Tips voor koken

  • Voor een nog rijkere smaak, marineer het rundvlees een nacht van tevoren in de vissaus en sojasaus.
  • Als de stoofpot te dik is, voeg dan meer bouillon toe.

Serveeradvies

Serveer de Banh Mi Bo Kho met stokbrood of rijst. Het is ook heerlijk met een frisse salade aan de zijkant. Voor een wijn/spijs combinatie, probeer een rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon.

Voedingsinformatie

Per portie: Calorieën: 450, Vet: 20g, Koolhydraten: 30g, Eiwit: 35g

Samenvatting

Banh Mi Bo Kho is een traditioneel Vietnamees stoofvlees gerecht dat zowel hartig als licht pittig is. Het is een geweldige maaltijd voor de koudere maanden en is zeker een favoriet bij het gezin. Met rundvlees, groenten en een rijke bouillon, is dit gerecht zowel voedzaam als heerlijk. Serveer het met stokbrood of rijst en een frisse salade voor een complete maaltijd.