Voorjaarssoep met sappige asperges, doperwten en romige spinazie

Recept voor voorjaarssoep met asperges, doperwten en spinazie

Dit is een heerlijk recept voor een voorjaarssoep met asperges, doperwten en spinazie. Heerlijk om van te genieten in het voorjaar

Een recept voor een voorjaarssoep met asperges, doperwten en spinazie:

Ingrediënten:
500 gram asperges
250 gram doperwten
250 gram spinazie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel olijfolie
1 liter groentebouillon
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, asperges en doperwten toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten glazig.
Voeg de spinazie en groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep in ongeveer 15 minuten gaar koken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer direct.

Tips:

Gebruik verse asperges, doperwten en spinazie voor de beste smaak.
Voeg gerust je favoriete kruiden toe aan de soep, zoals tijm, oregano of rozemarijn.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.