Een Perfecte Balans van Zoetheid en Pittigheid

Deze zoete en pittige ham saus is perfect voor het toevoegen van extra smaak aan uw geroosterde ham. De combinatie van bruine suiker, mosterd en kruiden geeft de ham een heerlijke smaak die zowel zoet als pittig is. Deze saus is eenvoudig te bereiden en kan worden aangepast aan uw smaakvoorkeuren.

<15 min

Makkelijk

Bijgerecht

Benodigdheden:

  • 1 kopje bruine suiker
  • 1/4 kopje Dijon mosterd
  • 1/4 kopje appelcider azijn
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel zout

Door kookmodus aan zetten blijft jou telefoon aanstaan wanneer je druk bezig bent met koken!

Bereidingswijze:

  1. Meng in een middelgrote kom de bruine suiker, Dijon mosterd, appelcider azijn, gemalen kruidnagel, zwarte peper en zout.
  2. Roer de ingrediënten goed door elkaar tot een gladde saus.
  3. Giet de saus over de ham in de laatste 30 minuten van het roosteren.
  4. Serveer de ham met extra saus aan de zijkant.

Tips voor het koken

  • Voor een dikkere saus, kook het op laag vuur tot het iets is ingedikt.
  • Pas de hoeveelheid kruiden aan naar smaak.
  • Bewaar eventuele restjes van de saus in een luchtdichte container in de koelkast.

Serveeradvies

Serveer de ham met deze saus samen met geroosterde aardappelen en gestoomde groenten. Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.

Samenvatting

Deze zoete en pittige ham saus is een heerlijke aanvulling op elke geroosterde ham. Het is eenvoudig te maken en kan worden aangepast aan uw smaakvoorkeuren. De saus is zoet van de bruine suiker, pittig van de mosterd en heeft een heerlijke diepte van smaak van de kruidnagel en zwarte peper. Serveer het met geroosterde aardappelen en gestoomde groenten voor een complete maaltijd. Bewaar eventuele restjes in de koelkast voor toekomstig gebruik.

Emma

Hey daar! Ik ben Emma, en ik wil je graag welkom heten bij Tijdvoorkoken.nl. Dit plekje op het internet is mijn manier om jou mee te nemen op een smakelijke reis, vol met unieke en bijzondere recepten. Koken is voor mij een moment van pure vreugde, en met deze site hoop ik een beetje van die magie met je te delen. Of je nu zin hebt in iets echt speciaals of gewoon wilt experimenteren met nieuwe smaken, ik sta klaar met recepten die elke maaltijd omtoveren tot een klein feestje. Dus, schort om en laten we samen iets heerlijks maken!