Airfryer Chicken Thighs recept

Recept voor Airfryer Chicken Thighs:

Ingrediënten:

4 kippenbouten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel uienpoeder

Airfryer Chicken Thighs om van te genieten


Instructies:

Verwarm de airfryer voor op 200 graden celsius.
Meng in een kleine kom de olijfolie, het zout, de peper, het paprikapoeder, het knoflookpoeder en het uienpoeder.
Wrijf de kruidenmix over de kippenbouten.
Doe de kippenbouten in de airfryer en bak ze in 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn en goudbruin.
Serveer de kippenbouten met je favoriete saus of bijgerecht.

Tips:

Voor extra knapperige kippenbouten, bestrooi ze met een beetje paneermeel voordat je ze in de airfryer doet.
Je kunt ook andere ingrediënten aan de kippenbouten toevoegen, zoals geraspte kaas, groenten of kruiden.
Laat de kippenbouten na het koken een paar minuten rusten voordat je ze serveert, zodat het vocht zich gelijkmatig kan verdelen.

Ik hoop dat je dit recept lekker vindt!

Een variatie op dit recept:

Airfryer Chicken Thighs with Sweet and Sour Sauce

Ingrediënten:

4 kippenbouten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel uienpoeder
1/4 kopje zoet-zure saus
1/4 kopje water
1 eetlepel maizena

Instructies:

Verwarm de airfryer voor op 190 graden Celcius.
Meng in een kleine kom de olijfolie, het zout, de peper, het paprikapoeder, het knoflookpoeder en het uienpoeder.
Wrijf de kruidenmix over de kippenbouten.
Doe de kippenbouten in de airfryer en bak ze in 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn en goudbruin.
Meng in een kleine kom de zoet-zure saus, het water en de maizena.
Giet de saus over de kippenbouten en bak ze nog 2-3 minuten, of tot de saus is verdikt.
Serveer de kippenbouten met je favoriete bijgerecht.

Tips:

Voor extra knapperige kippenbouten, bestrooi ze met een beetje paneermeel voordat je ze in de airfryer doet.
Je kunt ook andere ingrediënten aan de kippenbouten toevoegen, zoals geraspte kaas, groenten of kruiden.
Laat de kippenbouten na het koken een paar minuten rusten voordat je ze serveert, zodat het vocht zich gelijkmatig kan verdelen.

Ik hoop dat je dit recept lekker vindt!