Bananenbrood recept

Bananenbrood Bonanza: Perfectie uit de airfryer!

Verander overrijpe bananen in een heerlijk bananenbrood met een gouden korst en een vochtige, zachte binnenkant, allemaal bereid in je airfryer. Dit recept is eenvoudig, snel en een geweldige manier om voedselverspilling tegen te gaan.

Dit brood gemaakt met bananen, recept zal je airfryer op de proef stellen – en je smaakpapillen belonen!

Bananenbrood recept voor de airfryer

Ingrediënten:

  • Voor het brood:
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram bruine suiker
  • 75 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
    Optioneel: handvol walnoten of chocoladestukjes
    Transformeer je Airfryer in een bakmachine!
  1. Voorbereiden: Meng de droge ingrediënten (bakmeel, bakpoeder, zout, kaneel) in een grote kom. In een andere kom, meng de geprakte bananen, gesmolten boter, suiker, eieren en vanille-extract.
  2. Combineren: Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot net gecombineerd. Als je wilt, voeg walnoten of chocoladestukjes toe.
  3. Bakken in de airfryer: Giet het beslag in een ingevette bakvorm die in je airfryer past. Bak het brood op 160 graden Celsius voor ongeveer 35-40 minuten, of tot een prikker schoon uit het midden komt. Maak indruk met je presentatie!

    Laat het brood even afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Snijd het in dikke plakken en serveer het eventueel met een klodder boter of een drizzle honing voor extra decadentie. Wat serveer je bij bananenbrood? Een paar heerlijke ideeën!
    Bananenbrood is veelzijdig: serveer het als ontbijt met een schep Griekse yoghurt en vers fruit, of als dessert met een bolletje ijs. Het is ook perfect als snack tussendoor met een kop koffie of thee.

Met dit eenvoudige recept tover je de alledaagse airfryer om tot een bakwonder, en je keuken zal heerlijk geuren naar versgebakken bananenbrood. Smakelijk eten!