Bienenstich recept

Recept voor Bienenstich

De Bienenstich is in de 16de eeuw ontstaan in Duitsland. Het is een traditioneel Duits dessert, gemaakt van gebakken brooddeeg. Maak dit heerlijke dessert volgens ons recept.

Recept voor Bienenstich:

Ingrediënten:
500 g bloem
1 pakje gist
1/2 tl zout
1/2 kopje suiker
1/2 kopje melk
1 ei
1 el boter, gesmolten
1/2 kopje rozijnen
1/2 kopje suiker
1/2 tl kaneel
1/4 kopje amandelschaafsel
1 el boter, gesmolten

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet een bakvorm in met boter en bestrooi met bloem.
  • Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
  • Voeg de melk, het ei en de gesmolten boter toe en meng goed.
  • Kneed het deeg tot een gladde bal.
  • Laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen tot het in volume is verdubbeld, ongeveer 1 uur.
  • Roer de rozijnen, de suiker, de kaneel en het amandelschaafsel door elkaar.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een rechthoek van ongeveer 30 x 40 cm.
  • Smeer het deeg in met gesmolten boter en bestrooi met de rozijnen mengsel.
  • Rol het deeg op tot een rol.
  • Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 cm dik.
  • Leg de plakken in de ingevette bakvorm en bak in 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de Bienenstich warm of koud.

Hier zijn enkele tips voor het maken van Bienenstich:


Gebruik verse gist voor de beste smaak.
Laat het deeg goed rijzen, zodat het luchtig en zacht wordt.
Bewaar de Bienenstich in een luchtdichte verpakking op een koele plaats.
De Bienenstich is een traditioneel Duits dessert dat bestaat uit een gebakken brooddeeg dat is gevuld met rozijnen, suiker, kaneel en amandelschaafsel. Het deeg wordt vervolgens in plakken gesneden en geserveerd met een zoete saus.
De Bienenstich is ontstaan in de 16e eeuw in Duitsland. Het verhaal gaat dat de Bienenstich voor het eerst werd gemaakt door een bakker die een brooddeeg maakte dat te zout was. De bakker probeerde het zout te verbergen door het deeg te vullen met rozijnen, suiker, kaneel en amandelschaafsel. Het resultaat was een heerlijk dessert dat al snel populair werd in Duitsland.
Het is nu een van de meest populaire desserts in Duitsland. Het wordt over de hele wereld gegeten en is een populaire keuze voor dessert.