Recept voor Duitse kartoffelpuffer

Recept voor een traditioneel Duits gerecht: Kartoffelpuffer

Kartoffelpuffer zijn een soort aardappelpannenkoeken die in heel Duitsland populair is. Ze worden gemaakt van geraspte aardappelen, uien en eieren, en ze worden vaak geserveerd met een saus of met gebakken vlees.

Recept voor een traditioneel Duits gerecht: Kartoffelpuffer

Ingrediënten:
500 gram aardappelen, geschild en geraspt
1 ui, gesnipperd
2 eieren
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1 eetlepel boter, gesmolten

Instructies:

Meng de aardappelen, ui, eieren, zout en peper in een grote kom.
Roer goed totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje gesmolten boter toe.
Schep een kleine portie beslag in de pan en bak de Kartoffelpuffer aan beide kanten goudbruin.
Serveer de Kartoffelpuffer met je favoriete saus of met gebakken vlees.
Kartoffelpuffer is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je thuis kunt maken. Met dit recept maak je in een handomdraai de perfecte Kartoffelpuffer.