Recept voor Duitse apfelstrudel

Traditionele Duitse apfelstrudel

Apfelstrudel is een appelstrudel die al sinds de middeleeuwen in Duitsland wordt gemaakt. Het is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je thuis kunt maken.

Recept voor een traditioneel Duits gerecht: Apfelstrudel


Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg
1 pond appels, geschild, ontpit en in plakjes gesneden
1/2 kop suiker
1 eetlepel bloem
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1 eetlepel boter, gesmolten

Instructies:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een bakvorm in met boter.
Meng de appels, suiker, bloem, kaneel en nootmuskaat in een grote kom.
Leg een vel bladerdeeg op de werkplek en bestrijk het met gesmolten boter.
Verdeel de appelvulling over het bladerdeeg.
Vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen en rol de strudel op.
Leg de strudel in de ingevette bakvorm en bestrijk hem met gesmolten boter.
Bak de strudel in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar.
Serveer de apfelstrudel warm met een bolletje vanille-ijs.
Apfelstrudel is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je thuis kunt maken. Met dit recept maak je in een handomdraai de perfecte apfelstrudel.