Gourmet recept eendenborst met krokante korst

Gourmet recept voor eendenborst met een krokante korst

Ingrediënten:
1 eendenborst
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
zout en peper naar smaak

Gourmet recept eendenborst

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng de olijfolie, honing, balsamicoazijn, tijm, rozemarijn, zout en peper in een kom.
Wrijf de eendenborst in met het mengsel.
Leg de eendenborst in een ovenschaal en bak in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
Draai de eendenborst halverwege de baktijd om.
Haal de eendenborst uit de oven en laat even rusten voordat je hem aansnijdt.

Tips:


Laat de eendenborst voor het bakken op kamertemperatuur komen. Dit zorgt ervoor dat hij gelijkmatig gaart.
Gebruik een vleesthermometer om te controleren of de eendenborst gaar is. De ideale kerntemperatuur is 65 graden Celsius.
Laat de eendenborst even rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen.