Herfstsoep met pastinaak, knolselderij en prei

Herfstsoep met pastinaak, knolselderij en prei

Een recept voor een heerlijke herfstsoep met pastinaak, knolselderij en prei. Maak dit recept en geniet van de smaaksensatie.

Een recept voor een herfstsoep met pastinaak, knolselderij en prei:

Ingrediënten:
1 pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
1 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
1 prei, in ringen gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel tijm
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1 liter groentebouillon
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de pastinaak, knolselderij, prei, ui, knoflook, tijm, zout en peper toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten gaar.
Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep in ongeveer 30 minuten gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Serveer direct.

Tips:

Gebruik verse groenten voor de beste smaak.
Voeg gerust je favoriete kruiden toe aan de soep, zoals oregano, basilicum of rozemarijn.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.