Herfstsoep met pompoen, wortel en gember

Recept voor herfstsoep met pompoen, wortel en gember

Recept voor het maken van een heerlijke herfstsoep. Deze soep is gemaakt met pompoen, wortel en gember.

Een recept voor een herfstsoep met pompoen, wortel en gember:

Ingrediënten
1 pompoen, geschild en in blokjes gesneden
4 wortels, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel gember, geraspt
1 liter groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de pompoen, wortel, ui, knoflook en gember toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten gaar.
Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep in ongeveer 30 minuten gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer direct.

Tips

Gebruik verse pompoen voor de beste smaak.
Voeg gerust je favoriete kruiden toe aan de soep, zoals tijm, oregano of rozemarijn.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.