Kerstgebaksoorten uit de wereld

De meest bekende kerstgebaksoorten

Bekende kerstgebaksoorten uit verschillende delen van de wereld.

kerstgebaksoorten

De 25 meest bekende kerstgebaksoorten uit verschillende wereld delen:

25 bekende kerstgebaksoorten uit verschillende delen van de wereld:

  1. Stollen (Duitsland) –
    Een fruitbrood van noten, specerijen en gedroogd of gekonfijt fruit, vaak met een kern van marsepein.
  2. Bûche de Noël (Frankrijk) –
    Een chocoladekerststronk gemaakt van biscuitrol gevuld met chocoladebotercrème.
  3. Panettone (Italië) –
    Een zoet, koepelvormig brood gevuld met gekonfijte vruchten en rozijnen.
  4. Pandoro (Italië) –
    Een zoet, goudgeel brood, vaak bestrooid met poedersuiker.
  5. Turrón (Spanje) –
    Een nougat-achtige traktatie gemaakt van honing, suiker en eiwit, met geroosterde amandelen of noten.
  6. Mince Pies (Engeland) –
    Kleine taartjes gevuld met een mengsel van gedroogde vruchten en specerijen, genaamd “mincemeat”.
  7. Kerstpudding (Engeland) –
    Een dichte, rijke cake gemaakt van gedroogd fruit, noten, specerijen en vaak alcohol.
  8. Speculaas (Nederland/België) –
    Kruidige koekjes, vaak in de vorm van windmolens of Sinterklaasfiguren.
  9. Pepparkakor (Zweden) –
    Dunne, knapperige gemberkoekjes.
  10. Risalamande (Denemarken) –
    Een rijstdessert met amandelen, geserveerd met kersencompote.
  11. Kransekage (Denemarken/Noorwegen) –
    Een toren van ringen gemaakt van amandelen, suiker en eiwitten.
  12. Gingerbread House –
    Een decoratief gebak gemaakt van gemberbrood en versierd met snoep.
  13. Lussekatter (Zweden) –
    Saffraanbroodjes in de vorm van een “S”.
  14. Makowiec (Polen) –
    Een maanzaadcake gerold in een spiraalvorm.
  15. Rugelach (Joods) –
    Gebakjes gevuld met noten, chocolade, jam of een combinatie ervan.
  16. Kourabiedes (Griekenland) –
    Poedersuiker bedekte amandelkoekjes.
  17. Melomakarona (Griekenland) –
    Honingkoekjes gedrenkt in siroop en bestrooid met noten.
  18. Coquito (Puerto Rico) –
    Een romige kokosnoottaart.
  19. Bibingka (Filipijnen) –
    Een rijstcake vaak gegarneerd met boter, suiker en geraspte kokosnoot.
  20. Trifle (Engeland) –
    Een gelaagd dessert met cake, fruit, custard en slagroom.
  21. Vanilla Kipferl (Oostenrijk) –
    Vanille-amandelkoekjes in de vorm van halve manen.
  22. Serinakaker (Noorwegen) –
    Traditionele Noorse kerstkoekjes.
  23. Julekake (Noorwegen) –
    Kerstbrood met gekonfijte vruchten en kardemom.
  24. Fruitcake –
    Een cake gemaakt van gekonfijt fruit, noten en specerijen, vaak doordrenkt met alcohol.
  25. Linzer Cookies (Oostenrijk) –
    Amandelkoekjes gevuld met frambozenjam.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele kerstgebaksoorten die over de hele wereld te vinden zijn. Elk land en elke regio heeft zijn eigen unieke tradities en lekkernijen die bijdragen aan de feestelijke sfeer van het seizoen.