Lasagna al Tartufo recept

Ontdek de luxe op je bord: Lasagna al Tartufo die rijker is dan een miljonair!

Lasagna al Tartufo is een heerlijk recept met een rijke smaak.

Lasagna al Tartufo

Truffelsaus: Het zwarte goud van de keuken

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels truffelolie
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse truffels, fijngehakt (of truffelpasta als alternatief)
  • 300 ml slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verhit de truffelolie en boter in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en fruit deze tot hij geurig is.
  3. Voeg de truffels toe en bak deze kort mee.
  4. Giet de slagroom erbij en breng aan de kook.
  5. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.

De basis: Fluweelzachte Béchamelsaus

Ingrediënten:

  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en witte peper

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en kook het mengsel een paar minuten.
  2. Voeg geleidelijk de melk toe, roer constant om klonten te voorkomen.
  3. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en witte peper. Laat de saus koken totdat ze dik en glad is.

Het canvas: Lasagnevellen zoals de Italianen ze graag hebben

Ingrediënten:

  • 500 g verse lasagnevellen

    Kooktips:
  • Kook verse lasagnevellen in gezouten water voor 1-2 minuten als ze niet voorgekookt zijn.
  • Droge lasagnevellen moeten wellicht langer koken. Volg de instructies op de verpakking.

    Extra decadentie: Kaas en truffels

    Ingrediënten:
  • 200 g verse mozzarella, in dunne plakjes gesneden
  • Extra truffelschijfjes voor de topping
  • Extra Parmezaanse kaas voor de lagen

De opbouw: Creëer een culinaire sensatie

Samenstellen:

  1. Begin met een laagje béchamelsaus in een ingevette ovenschaal.
  2. Plaats een laag lasagnevellen, gevolgd door de truffelsaus, mozzarella en Parmezaanse kaas.
  3. Herhaal de lagen en eindig met een royale laag truffelsaus en Parmezaanse kaas, bedekt met truffelschijfjes.

Gouden afwerking: Bakken tot perfectie

Kooktips:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de lasagne afgedekt met aluminiumfolie voor 20 minuten.
  • Verwijder de folie en bak nog eens 20 tot 25 minuten tot de top goudbruin en borrelend is.

    Serveren: Geniet van de rijke smaken

    Serveertips:
  • Laat de lasagne 10 minuten rusten alvorens te snijden.
  • Serveer met een lichte rucolasalade met een vinaigrette van balsamico en truffelolie.
  • Combineer met een glas volle rode wijn zoals een Barolo of Chianti.

Samenvatting:

Lasagna al Tartufo is een schotel die luxe uitstraalt met zijn rijke truffelsaus, gecombineerd met een klassieke béchamelsaus en verse lasagnevellen. De toevoeging van gesmolten mozzarella en Parmezaanse kaas, afgewerkt met truffelschijfjes, maakt het tot een decadente ervaring. Deze lasagne is perfect voor een speciale gelegenheid of als je jezelf en je gasten eens echt wilt verwennen.

Of maak eens onze tagliatelle met Boursin.