Nog een recept voor Duitse currywurst

Nog een ander recept voor currywurst

Currywurst is een Duitse worst die wordt geserveerd met een currysaus. Het is een van de meest populaire fastfood gerechten in Duitsland. De currywurst is uitgevonden in Berlijn in de jaren 1940. De vrouw die de currywurst heeft uitgevonden, was een venter genaamd Herta Heuwer. Ze bakte worsten en verkocht ze op straat. Op een dag besloot ze om een saus te maken van ketchup, currypoeder en mayonaise. De saus was een succes en de currywurst werd geboren.

Nog een ander recept voor currywurst:

Ingrediënten:
4 curryworsten
1 eetlepel olie
1/2 kop ketchup
1/4 kop currypoeder
1/4 kop mayonaise
1 eetlepel azijn
1 theelepel suiker
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1 broodje
1 eetlepel geraspte kaas
1 eetlepel gesnipperde ui
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder

Instructies:

Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de curryworsten in de pan tot ze gaar zijn.
Meng in een kom de ketchup, currypoeder, mayonaise, azijn, suiker, zout, peper, gesnipperde ui, knoflookpoeder en paprikapoeder.
Snijd de broodjes doormidden.
Smeer de currysaus op de broodjes.
Leg de curryworsten op de broodjes.
Bestrooi de currywurst met de geraspte kaas.
Bak de currywurst nog even in de pan tot de kaas is gesmolten.
Serveer de currywurst direct.

Tips:

Gebruik goede kwaliteit curryworsten.
Bak de curryworsten niet te lang, want dan worden ze droog.
Maak de currysaus zelf voor de beste smaak.
Serveer de currywurst met vers brood.
Voeg eventueel extra ingrediënten toe aan de currysaus, zoals gesnipperde augurk of sambal oelek.