Recept quattro stagioni pizza

Recept voor een traditionele pizza quattro stagioni in het Nederlands:

Ingrediënten:
500 gram bloem
20 gram verse gist
10 gram zout
30 ml olijfolie
300 ml lauw water
1 blikje tomatenpuree
200 gram mozzarella
100 gram champignons
100 gram ui
100 gram worst
100 gram olijven
oregano

hier is een recept voor een traditionele pizza quattro stagioni in het Nederlands:

Bereiding:


Meng de bloem, gist en zout in een grote kom.
Voeg het lauw water toe en meng tot een deeg ontstaat.
Kneed het deeg op een met bloem bestrooide werkbank tot het soepel is en niet meer aan je handen plakt.
Laat het deeg afgedekt op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.
Rol het deeg uit tot een dunne cirkel.
Smeer de tomatensaus over de deegbodem.
Verdeel de mozzarella, champignons, ui, worst en olijven over de tomatensaus.
Bestrooi de pizza met oregano.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de pizza direct, met een lekkere salade of wat brood.


Tips:


Gebruik een goede kwaliteit bloem voor het beste resultaat.
Laat het deeg rijzen op een warme plek, maar niet te warm, want dan zal het deeg te snel rijzen en taai worden.
Rol het deeg niet te dun uit, want dan wordt de korst te knapperig.
Bestrooi de kaas met wat oregano voor een extra smaakboost.
Experimenteer met verschillende toppings om je eigen favoriete pizza te maken.


Over pizza quattro stagioni:


Pizza quattro stagioni is een traditionele Italiaanse pizza met vier seizoenen. De naam verwijst naar de vier verschillende toppings die op de pizza zijn geplaatst: champignons, ui, worst en olijven. Deze toppings staan symbool voor de vier seizoenen: lente (champignons), zomer (ui), herfst (worst) en winter (olijven).
Pizza quattro stagioni is een zeer populaire pizza in Italië en wordt ook veel gegeten in andere landen. Het is een heerlijke pizza met een goede balans tussen de verschillende smaken.