Recept voor Apfelstrudel

Apfelstrudel recept

De apfelstrudel is een traditionele Oostenrijkse taart die bestaat uit een dunne laag bladerdeeg gevuld met appels, suiker, kaneel en rozijnen. De taart wordt vervolgens gebakken in de oven en geserveerd met poedersuiker en slagroom.

Recept voor apfelstrudel:

De apfelstrudel is ontstaan in de 14e eeuw in de Oostenrijkse Alpen. De taart werd oorspronkelijk gemaakt met appels uit de Alpen, die een zoete en zure smaak hebben. De taart werd gevuld met suiker, kaneel en rozijnen en werd vervolgens gebakken in een houtoven.
De apfelstrudel werd al snel populair in Oostenrijk en is nu een van de meest bekende Oostenrijkse gerechten. De taart wordt over de hele wereld gegeten en is een populaire keuze voor dessert.

Ingrediënten:

1 pakje bladerdeeg
1 kilo appels, geschild, gehakt en ontpit
1/2 kop suiker
1 theelepel kaneel
1/4 kop rozijnen
1 el boter, gesmolten
Poedersuiker, voor het garneren
Slagroom, voor het garneren

Instructies:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooid werkblad.
Verdeel de appels, suiker, kaneel en rozijnen over het bladerdeeg.
Rol het bladerdeeg op tot een rol.
Smeer de buitenkant van de rol in met gesmolten boter.
Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Leg de plakken op de bakplaat en bak in 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer de apfelstrudel met poedersuiker en slagroom.

Hier zijn enkele tips voor het maken van apfelstrudel:

Gebruik verse appels voor de beste smaak.
Haal de klokhuizen van de appels voordat je ze in stukjes snijdt.
Voeg extra ingrediënten toe aan de vulling, zoals amandelen, walnoten of citroenrasp.
Bak de apfelstrudel niet te lang, anders wordt hij taai.
Serveer de apfelstrudel warm of koud.