Recept voor heerlijke Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwälder Kirschtorte recept

De Schwarzwälder Kirschtorte is een traditionele Duitse taart die is gemaakt met een biscuitbodem, een vulling van slagroom, kersen en kersenlikeur en een topping van chocolademousse en chocolade. De taart is vernoemd naar het Zwarte Woud, een bergachtig gebied in het zuiden van Duitsland.

Recept voor Schwarzwälder Kirschtorte:

De Schwarzwälder Kirschtorte is ontstaan in de 19e eeuw in het Zwarte Woud. Het verhaal gaat dat de taart voor het eerst werd gemaakt door een bakker die een biscuitbodem had gebakken en deze wilde vullen met slagroom en kersen. De bakker had geen kersenlikeur in huis, maar hij vond wel een fles kersenschnaps. De bakker besloot om de kersenschnaps toe te voegen aan de slagroom en kersen, en het resultaat was een heerlijke taart die al snel populair werd in het Zwarte Woud.
De Schwarzwälder Kirschtorte is nu een van de meest populaire taarten in Duitsland. Het wordt over de hele wereld gegeten en is een populaire keuze voor een speciale gelegenheid.

Ingrediënten:

Voor de biscuitbodem:
125 g bloem
125 g suiker
6 eieren
1 theelepel bakpoeder
Voor de vulling:
1 blikje (400 g) kersencompote
1 fles (250 ml) kersenlikeur
500 ml slagroom
100 g pure chocolade
Voor de topping:
100 g pure chocolade

Instructies:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakvorm van 26 cm doorsnede met bakpapier.
Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng goed.
Giet het beslag in de bakvorm en bak in 30-35 minuten, of tot de biscuit gaar is.
Laat het biscuit afkoelen.
Snijd het biscuit in twee delen.
Bekleed een taartring met bakpapier.
Leg de onderste helft van de biscuit in de taartring.
Giet de kersencompote over het biscuit.
Besprenkel de kersencompote met de kersenlikeur.
Klop de slagroom stijf en smeer deze over de kersencompote.
Leg de bovenste helft van het biscuit op de slagroom.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Giet de gesmolten chocolade over de taart.
Laat de taart in de koelkast intrekken voordat je hem serveert.

Hier zijn enkele tips voor het maken van Schwarzwälder Kirschtorte:

Gebruik verse kersen voor de beste smaak.
Voeg extra kersenlikeur toe aan de slagroom, als je de taart extra zoet wilt maken.
Versier de taart met slagroom, kersen en chocolade voor een feestelijke look.
Bewaar de taart in de koelkast totdat je hem serveert.