Goulashsoep recept

Een recept voor een goulashsoep

Dit is een heerlijk recept voor een goulashsoep. Heerlijk om van te genieten bij de lunch of bij het avond eten.

Een recept voor een goulashsoep:

Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
500 gram rundergehakt
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel tijm
1 theelepel laurierblad
1 liter runderbouillon
1 blikje tomatenpuree
1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
1 blikje mais, uitgelekt
100 gram geraspte kaas
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten glazig.
Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak tot het gaar is.
Voeg het paprikapoeder, komijn, tijm en laurierblad toe aan de pan en bak nog een minuut.
Voeg de runderbouillon, tomatenpuree, kidneybonen en mais toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep in ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met geraspte kaas.

Tips:

Gebruik rundergehakt van goede kwaliteit voor de beste smaak.
Voeg gerust je favoriete kruiden toe aan de soep, zoals oregano, rozemarijn of chilipoeder.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.