5 Creatieve Recepten om Restjes Appels te Gebruiken

Restjes Appels Transformeren

Appels zijn een heerlijke en veelzijdige vrucht die in tal van gerechten kan worden verwerkt. Maar soms houden we wat restjes over na het bereiden van een maaltijd of een baksel. In dit artikel delen we vijf verrukkelijke recepten waarmee je restjes appels op een smaakvolle manier kunt hergebruiken. Hier vind je gedetailleerde instructies en een opsomming van de benodigde ingrediënten voor elk recept.

1. Appel-Kaneel Havermout

Ingrediënten:

– 1 kopje restjes gesneden appels

– 1/2 kopje havermout

– 1 kopje melk (plantaardige melk kan ook)

– 1 theelepel kaneel

– 1 eetlepel honing (optioneel)

– Verse bessen of noten voor garnering (optioneel)

Instructies:

1. Doe de gesneden appels, havermout, melk en kaneel in een magnetronbestendige kom.

2. Roer goed door en zet de kom in de magnetron.

3. Verwarm op hoog vermogen gedurende 2-3 minuten of totdat de havermout zacht is en de appels warm.

4. Voeg honing toe voor zoetheid, indien gewenst.

5. Garneer met verse bessen of noten voor extra smaak en textuur.

2. Appel-Kaneel Pannenkoeken

Ingrediënten:

– 1 kopje restjes gesneden appels

– 1 kopje pannenkoekenbeslag (zelfgemaakt of kant-en-klaar)

– 1 theelepel kaneel

– Boter of olie om te bakken

– Ahornsiroop en gehakte noten voor garnering (optioneel)

Instructies:

1. Meng de gesneden appels en kaneel door het pannenkoekenbeslag.

2. Verhit boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Schep een pollepel beslag in de pan en bak de pannenkoek tot de bovenkant bubbels vertoont.

4. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin.

5. Herhaal dit met het overgebleven beslag.

6. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en gehakte noten voor een heerlijk ontbijt.

3. Appel-Kaneel Broodpudding

Ingrediënten:

– 1 kopje restjes gesneden appels

– 4 sneetjes oud brood, in blokjes gesneden

– 2 eieren

– 1 kopje melk

– 1/4 kopje suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel vanille-extract

– Boter om in te vetten

– Poedersuiker voor garnering (optioneel)

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ovenschaal in met boter.

2. Meng de gesneden appels en broodblokjes in de ovenschaal.

3. Klop de eieren, melk, suiker, kaneel en vanille-extract in een kom.

4. Giet het eimengsel over de appels en brood, zorg ervoor dat alles gelijkmatig is bedekt.

5. Bak in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de broodpudding stevig is en goudbruin.

6. Bestrooi met poedersuiker voor een zoete touch.

4. Appel-Walnoot Salade

Ingrediënten:

– 1 kopje restjes gesneden appels

– 2 kopjes gemengde sla

– 1/4 kopje gehakte walnoten

– 1/4 kopje verkruimelde blauwe kaas

– Balsamico vinaigrette dressing

– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Meng de gesneden appels, gemengde sla, gehakte walnoten en verkruimelde blauwe kaas in een grote kom.

2. Besprenkel met balsamico vinaigrette dressing en meng goed.

3. Breng op smaak met zout en peper.

4. Serveer als een verfrissende en knapperige salade.

5. Appel-Kaneel Muffins

Ingrediënten:

– 1 kopje restjes gesneden appels

– 2 kopjes zelfrijzend bakmeel

– 1 theelepel kaneel

– 1/2 kopje suiker

– 2 eieren

– 1/2 kopje melk

– 1/4 kopje gesmolten boter

– Vanille-extract (optioneel)

Instructies:

1. Verwarm de oven voor volgens de instructies op de muffinmixverpakking.

2. Meng het zelfrijzend bakmeel en kaneel in een kom.

3. Klop de suiker, eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract (indien gebruikt) in een andere kom.

4. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer tot alles is gecombineerd.

5. Vouw voorzichtig de gesneden appels in het beslag.

6. Verdeel het beslag over muffinvormpjes en bak volgens de instructies op de muffinmixverpakking, meestal tot de muffins goudbruin en gaar zijn.

7. Laat afkoelen en geniet van deze heerlijke appel-kaneel muffins.

Samenvatting:

Restjes appels kunnen worden omgetoverd tot heerlijke gerechten zoals appel-kaneel havermout, appel-kaneel pannenkoeken, appel-kaneel broodpudding, appel-walnoot salade en appel-kaneel muffins. Deze recepten bieden smakelijke manieren om van je restjes appels te genieten en voedselverspilling te verminderen.