5 Creatieve Recepten om Restjes Broccoli te Transformeren

Restjes Broccoli Transformeren

Broccoli is een voedzame groente boordevol smaak en veelzijdigheid. Maar wat moet je doen als je wat restjes broccoli over hebt van je laatste maaltijd? Geen zorgen! In dit artikel delen we vijf heerlijke recepten waarmee je restjes broccoli kunt omtoveren tot nieuwe en smaakvolle gerechten. Hier vind je gedetailleerde instructies en een opsomming van de benodigde ingrediënten voor elk recept.

1. Broccolisoep met Cheddar

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte broccoli, in stukjes

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 4 kopjes groentebouillon

– 1 kopje geraspte cheddar kaas

– 1/2 kopje room

– Zout en peper naar smaak

– Verse peterselie voor garnering

Instructies:

1. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de gekookte broccoli en groentebouillon toe. Laat sudderen tot de broccoli zacht is.

3. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde consistentie.

4. Voeg de cheddar kaas en room toe, roer goed door.

5. Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse peterselie.

2. Broccoli en Kaas Gevulde Aardappelen

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen

– 2 kopjes gekookte broccoli, in kleine stukjes

– 1 kopje geraspte cheddar kaas

– 1/2 kopje zure room

– Zout en peper naar smaak

– Gesneden lente-uitjes voor garnering

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak de aardappelen in de oven tot ze gaar zijn, ongeveer 45-60 minuten.

3. Snijd de bovenkant van elke aardappel af en schep het vruchtvlees eruit.

4. Meng het aardappelvruchtvlees met de gekookte broccoli, cheddar kaas en zure room. Breng op smaak met zout en peper.

5. Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel en bak nog eens 15-20 minuten tot de kaas gesmolten is.

6. Garneer met gesneden lente-uitjes voor het serveren.

3. Broccoli en Kip Roerbak

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte broccoli, in kleine roosjes

– 2 kipfilets, in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1/4 kopje sojasaus

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel honing

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1/2 kopje cashewnoten

– Gekookte rijst voor serveren

Instructies:

1. Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Bak de kipblokjes tot ze gaar zijn en haal ze uit de pan.

2. Voeg de knoflook en gekookte broccoli toe en roerbak gedurende 2-3 minuten.

3. Voeg de sojasaus, honing en gemberpoeder toe en roer goed door.

4. Voeg de gebakken kip en cashewnoten toe en roerbak nog eens 2-3 minuten.

5. Serveer over gekookte rijst.

4. Broccoli Pesto Pasta

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte broccoli, in kleine roosjes

– 250 g pasta naar keuze

– 1/2 kopje basilicumblaadjes

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

– 1/4 kopje olijfolie

– 2 teentjes knoflook

– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet af.

2. In een keukenmachine, combineer de gekookte broccoli, basilicum, Parmezaanse kaas, olijfolie, knoflook, zout en peper. Mix tot een gladde pesto.

3. Meng de broccolipesto door de gekookte pasta.

4. Serveer met extra Parmezaanse kaas en een snufje zwarte peper.

5. Broccoli Quiche

Ingrediënten:

– 1 ongebakken taartkorst

– 2 kopjes gekookte broccoli, in kleine stukjes

– 1 kopje geraspte cheddar kaas

– 4 eieren

– 1 kopje melk

– Zout en peper naar smaak

– Een snufje nootmuskaat

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de taartkorst in een quichevorm en prik er gaatjes in met een vork.

3. Verspreid de gekookte broccoli en geraspte cheddar kaas over de bodem van de taartkorst.

4. Klop de eieren, melk, zout, peper en nootmuskaat samen in een kom en giet dit mengsel over de broccoli en kaas.

5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of tot de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.

6. Laat even afkoelen voor het serveren.

Samenvatting:

Restjes broccoli kunnen worden omgetoverd tot heerlijke gerechten, zoals een romige broccolisoep, gevulde aardappelen, een smakelijke roerbak, pasta met broccolipesto, en een hartige broccoliquiche. Deze recepten bieden een smakelijke manier om van je restjes broccoli te genieten en tegelijkertijd voedselverspilling te verminderen.