5 Heerlijke Recepten om Restjes Corned Beef te Gebruiken

Restjes Corned Beef Gebruiken

Corned beef is een smakelijk en veelzijdig ingrediënt dat vaak wordt geassocieerd met klassieke gerechten zoals corned beef and cabbage. Als je wat restjes corned beef over hebt en op zoek bent naar nieuwe manieren om ze te gebruiken, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel delen we vijf verrukkelijke recepten waarmee je restjes corned beef kunt omtoveren tot heerlijke gerechten. Hier vind je gedetailleerde instructies en een opsomming van de benodigde ingrediënten voor elk recept.

1. Reuben Sandwich

Ingrediënten:

– Restjes corned beef, dun gesneden

– 4 sneetjes roggebrood

– 4 plakjes Zwitserse kaas

– Zuurgemaakte kool (sauerkraut)

– Russische dressing

– Boter

Instructies:

1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een beetje boter.

2. Leg een sneetje roggebrood in de pan en beleg met plakjes corned beef, Zwitserse kaas en zuurgemaakte kool.

3. Plaats een tweede sneetje roggebrood bovenop en druk zachtjes aan.

4. Bak de sandwich aan beide kanten tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten is.

5. Snijd de Reuben sandwich diagonaal en serveer met Russische dressing.

2. Corned Beef Hash

Ingrediënten:

– Restjes corned beef, in blokjes gesneden

– Gekookte aardappels, in blokjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels boter

– Zout en peper naar smaak

– Eieren (optioneel, voor een spiegelei bovenop)

Instructies:

1. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de fijngehakte ui en rode paprika toe en bak tot ze zacht zijn.

3. Voeg de blokjes corned beef en aardappels toe.

4. Bak tot de corned beef en aardappels knapperig en goudbruin zijn.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Als je wilt, bak een spiegelei en leg het bovenop de corned beef hash voor extra smaak.

7. Serveer de corned beef hash warm.

3. Corned Beef en Aardappelsoep

Ingrediënten:

– Restjes corned beef, in blokjes gesneden

– Gekookte aardappels, in blokjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 4 kopjes groentebouillon

– Verse tijmblaadjes

– Zout en peper naar smaak

– Room (optioneel)

Instructies:

1. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de blokjes corned beef en aardappels toe.

3. Giet de groentebouillon in de pan en voeg tijmblaadjes, zout en peper toe.

4. Laat sudderen op laag vuur gedurende 15-20 minuten.

5. Pureer de soep met een staafmixer voor een romige textuur, voeg indien gewenst room toe.

6. Serveer de corned beef en aardappelsoep warm.

4. Corned Beef en Kaas Empanadas

Ingrediënten:

– Restjes corned beef, fijngehakt

– Bladerdeegvellen

– Geraspte cheddar kaas

– 1 ei, losgeklopt (voor het glazuren)

– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd cirkels uit de bladerdeegvellen.

3. Vul elke cirkel met een lepel fijngehakte corned beef en een beetje geraspte cheddar kaas.

4. Vouw de cirkels dubbel om halve maanvormige empanadas te maken en druk de randen stevig aan.

5. Leg de empanadas op de bakplaat

 en bestrijk ze met losgeklopt ei.

6. Bak gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

7. Serveer als smakelijke snack of bijgerecht.

5. Corned Beef en Groenten Stoofpot

Ingrediënten:

– Restjes corned beef, in blokjes gesneden

– Gekookte wortels, aardappels en kool, in stukken gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 4 kopjes runderbouillon

– Verse peterselie

– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verhit wat olie in een grote stoofpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de blokjes corned beef, gekookte wortels, aardappels en kool toe.

3. Giet de runderbouillon in de pan en breng aan de kook.

4. Laat sudderen op laag vuur gedurende 30-40 minuten, of tot de groenten zacht zijn en de stoofpot goed is ingedikt.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Garneer met verse peterselie en serveer de corned beef en groenten stoofpot warm.

Samenvatting:

Restjes corned beef kunnen worden omgetoverd tot heerlijke gerechten zoals Reuben sandwiches, corned beef hash, corned beef en aardappelsoep, corned beef en kaas empanadas, en corned beef en groenten stoofpot. Deze recepten bieden smakelijke manieren om van je restjes corned beef te genieten en voedselverspilling te verminderen. Geniet van deze hartige gerechten boordevol smaak!